Alsnog uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Foto: © Erik Vos

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag alsnog de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van Lintjesregen 2020 uitgereikt in de Coendersborg.

Door de uitbraak van het coronavirus konden de versierselen niet opgespeld worden op Koningsdag. De geplande Lintjesregen op vrijdag 24 april ging op aangepaste wijze wel door in overleg in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

De burgemeester belde met de gedecoreerden dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen Koninklijk te onderscheiden. Vijftien inwoners van de gemeente Groningen werden gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding tijdens de Lintjesregen van 2020.

De hoogste onderscheiding was dit jaar voor professor Karel Brookhuis, honorair hoogleraar Verkeerspsychologie aan de RUG voor zijn bijdrage aan de vermindering van het aantal verkeersongevallen en het verhogen van de verkeersveiligheid. Brookhuis werd opgenomen in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Naast het lintje voor Brookhuis werden tien Groningers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, drie tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Van de 15 decorandi zijn 4 vrouw en 11 man. De jongste decorandus is 55 jaar en de oudste is 79 jaar oud.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden