Eerste stap naar nieuw woon- en werkgebied Eemskanaalzone Meerstad

Eemskanaalzone-Meerstad
Foto: Bureau Meerstad/Gemeente Groningen

Bureau Meerstad werkt aan een plan voor de Eemskanaalzone, om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar woningen in Groningen.

Het gebied tussen Meerstad en Driebond en tussen het Eemskanaal en de Middelberterplas wordt een levendig, stedelijk en groen stadsdeel met woningen, bedrijven en voorzieningen.

Van 1 juli tot 1 september ligt de eerste stap in de planvorming ter inzage: het stedenbouwkundig programma van eisen.

In het stedenbouwkundig programma staat omschreven dat de Eemskanaalzone een gemengd woon-werkgebied met woningen, bedrijven en commerciƫle en maatschappelijke voorzieningen zoals een supermarkt en een basisschool moet worden. Het wordt een wijk met compactere bebouwing dan in het huidige Meerstad.

Er komen tussen de 1500 en 2100 woningen. Door ook gestapeld te bouwen ontstaat er veel ruimte voor openbaar groen. Verschillende fiets- en wandelroutes verbinden het gebied met de omliggende wijken en het openbaar gebied wordt een fijne plek om te verblijven, te sporten en elkaar te ontmoeten.

In het stedenbouwkundig programma staan ook de thema’s als energie, leefkwaliteit, wonen en economie welke Bureau Meerstad met de Eemskanaalzone nastreeft.

Van 1 juli tot 1 september ligt de eerste stap in de planvorming ter inzage, het stedenbouwkundig programma.

Reageren kan van 1 juli tot 1 september via de website www.meerstad.eu/eemskanaalzone, middels een digitaal reactieformulier of met een brief gericht aan Bureau Meerstad, Project Eemskanaalzone, Zijlkade 2, 9613 CV Meerstad

Op de website staan het stedenbouwkundig programma van eisen en andere informatie. De documenten zijn tijdens openingstijden fysiek in te zien in het informatiecentrum Meerstad aan de Zijlkade 2 in Meerstad.

Als tweede stap volgt de ontwikkelstrategie en als derde een stedenbouwkundig plan. De reacties op het stedenbouwkundig programma van eisen worden betrokken bij het opstellen van de volgende stap: de ontwikkelstrategie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden