Fietsverbod in binnenstad aangepast

Foto: Jan Buurma

De gemeente past de coronamaatregelen aangepast na verschillende signalen en kritiek.

Dit houdt in dat het fietsverbod wordt aan gepast en de doorgaande fietsroutes grotendeels worden vrijgegeven.

Uitzondering hierop is de Folkingestraat, dat een voetgangersgebied blijft op de vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Met de fiets aan de hand lopen mag nu wel.

Tijdens de warenmarkt op dinsdag, vrijdag en zaterdag is de Vismarkt voetgangersgebied en dat geldt ook op zaterdag voor het A-kerkhof.

Op de Werkmanbrug bij het Groninger Museum is een fietsverbod tussen 7.30 uur en 9.30 uur en tussen 15.30 uur en 18.30 uur. Op zaterdag is de brug van 13.00 uur tot 18.00 uur verboden voor fietsers.

De Trompbrug is tussen 9.30 en 15.30 uur niet open voor voetgangers en fietsers, omdat de brug dan wordt opengezet voor de scheepvaart.

Vorige week werden de drukste winkelstraten per 1 juni tot voetgangersgebied verklaard. Na kritiek van ondernemers en politiek volgden woensdagmorgen de aanpassingen. Woensdagmiddag wilden een aantal partijen vragen stellen over de kwestie.

De extra fietsrekken in het centrum blijven voorlopig. In drukke winkelstraten mogen nog altijd geen fietsen staan en dat geldt ook voor uitstallingen van ondernemers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden