Eerste locaties Campus Trail 2024 bekend

jul 09 , 16:20 Evenementen in Groningen
1 feringa building xander brinkman
De eerste locaties voor de Campus Trail zijn bekend. Een primeur voor de Campus Trail: de gloednieuwe Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is toegevoegd als onderdeel van de route.
Naast de start en finish bij SE Factory, is dit de tweede locatie die bekend wordt gemaakt. Op vrijdag 13 september voert de Campus Trail de deelnemers door het indrukwekkende nieuwe gebouw. Een deel van de Feringa Building is recent in gebruik genomen. De route van 6,4 kilometer brengt deelnemers aan deze funrun langs diverse spraakmakende locaties op de Zernike Campus en is daarmee een evenement dat sport, onderwijs, inspiratie en innovatie samenbrengt.

Een nieuw hoogtepunt op de route

Begin dit jaar is de nieuwe Feringa Building in gebruik genomen voor onderwijs. Het gebouw draagt de naam van professor dr. Ben Feringa van de RUG, winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde. De Feringa Building is het nieuwe onderkomen van de Faculty of Science & Engineering en weerspiegelt de ambities van de RUG om voorop te blijven lopen in internationaal onderzoek op het gebied van chemische technologie, nanotechnologie, materiaalonderzoek en astronomie.
Het nieuwe gebouw (64,000 m2) heeft een vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels, wat volop kansen biedt voor een mooie route door het gebouw. Hans Biemans, vicevoorzitter College van Bestuur van de RUG: “We kijken ernaar uit om de lopers mee te voeren door een deel van het majestueuze gebouw en kennis te laten maken met de dynamiek, innovatie en wetenschap die voelbaar zijn door het hele gebouw.”

Start en finish bij SE Factory

SE Factory heeft dit jaar de deuren geopend van haar nieuwe pand aan de Deimten 7, op de Zernike Campus. De afgelopen jaren is SE Factory uitgegroeid op Campus Groningen tot een bloeiend bedrijf met een eigen locatie, waar de productie en doorontwikkeling van de EMDR-kit van het bedrijf centraal staat. De EMDR-kit is bedoeld om EMDR-therapeuten tijdens de behandeling te ondersteunen. De kit bestaat uit een lichtbalk voor visuele stimulatie, trillers voor tactiele stimulatie en een koptelefoon voor auditieve stimulatie. “Mentale gezondheid staat bij ons echt centraal”, geeft Dirk Messemaker, directeur SE Factory en Psy-Zo! aan. “Maar ook vitaliteit vinden wij als bedrijf erg belangrijk. Vorig jaar hebben we daarom ook meegedaan aan de Campus Trail en daar is uit voortgekomen dat wij dit jaar de start- en finishlocatie zijn. Daar zijn wij zeer trots op!”

Ontdek, beleef en inspireer

De Campus Trail biedt deelnemers een unieke kans om splinternieuwe gebouwen te ontdekken, waaronder de Feringa Building. Binnenkort worden er nog meer gebouwen bekendgemaakt die onderdeel zullen zijn van de Campus Trail. De ervaringen van afgelopen edities hebben aangetoond dat deze funrun van 6,4 km niet alleen sportief uitdagend is, maar ook verbindend en inspirerend.

Inschrijven

Ren jij op vrijdag 13 september vanaf 15.30 uur ook mee met de Campus Trail? Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk woensdag 4 september inschrijven via de site van Campus Groningen Een regulier ticket kost 15 euro. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang € 5,- korting op je startbewijs. Meedoen als bedrijventeam kan ook.
De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen in samenwerking met Bedrijvenvereniging WEST, SE Factory, Lode Holding, ACLO, het Sportcentrum RUG/Hanze en Hanze Instituut voor Sportstudies. De Campus Trail wordt uitgevoerd door Paul van Put Events.