Gouden enveloppen bij de KardingeRun

jul 09 , 14:40 Lifestyle
esther ls fotografie column 45 2
Dit is mijn tweede jaar dat ik de KardingeRun organiseer. Dit jaar vindt de obstacle run plaats op 14 en 15 september. Is de beleving van het organiseren van een groot evenement het tweede jaar anders dan het eerste jaar?
Kort gezegd: ja, heel anders.
De grootste mudrun van Noord-Nederland speelt zich af bij Kardinge, om het zilvermeer, in de Ulgersmaborg en op de Kardingebult. Er zijn twee routes van 4 en 8 kilometer en na elke 300 meter kom je als deelnemer een obstakel tegen. Hele fitte bikkels rennen twee rondes. Je mag bij de diverse obstakels klimmen, klauteren, springen, kruipen, tijgeren, trekken en balanceren. Het is het allerleukste om samen mee te doen. Elkaar helpen, aanmoedigen en samen de finish bereiken is het allermooiste.
Sinds 1 mei is de inschrijving geopend en ondertussen hebben vele mudrunners zich al aangemeld voor de individuele Run, de FamilieRun, de teams en de BedrijvenRun. Er zijn al meer dan 1.300 inschrijvingen en het is pas over 65 dagen.
Het tweede jaar is voor mij een wereld van verschil. Ik weet waar ik aan toe ben, ik heb een heel duidelijk beeld hoe die dagen er qua organisatie uitzien en ik heb de eerste keer veel tijd geïnvesteerd in het opbouwen van fijne contacten. Hierdoor lopen er korte gezellige lijntjes naar sponsoren en naar andere bedrijven die zorg dragen voor materialen e.d. tijdens de KardingeRun.
Alles kost veel minder tijd. Vorig jaar had ik in totaal zes uur aan online meetings met de obstakelbouwer over het kiezen van de obstakels en waar te plaatsen. Dit jaar waren we binnen twee uur klaar. Het instellen van het inschrijfsysteem kostte mij vorig jaar 20 uur aan tijd en dit jaar zes uur. Er lopen heel veel lijntjes naar contactpersonen. Ik weet direct wie ik moet hebben bij de gemeente, de wijkpost, wie de fietsenrekken kan leveren, de afvalbakken, de medailles, het aggregaat, etc. Vorig jaar heb ik er in totaal 700 uur ingestoken, ik verwacht dit jaar 500 uur, met een nog mooier evenement.
Het leuke aan het tweede jaar zijn de verbeteringen t.o.v. het eerste jaar. Vorige week heb ik alle Whatsappjes van diverse vrijwilligers van vorig jaar erbij gepakt om te kijken of ik goed op weg ben met aanpassingen ten opzichte van vorig jaar.
Dit jaar zijn er lage wegwijsbordjes i.p.v. hoge, de startvakken zijn anders ingedeeld, meer vrijwilligers op specifieke plekken, etc.
Naast verbeteringen is er ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Bij de start van het inschrijven zijn er 5 cadeaubonnen van €50,- van de Hornbach verloot. Ik heb ze persoonlijk naar de winnaars gebracht. Dit was een groot succes! Bij het ophalen van de startbewijzen in september is er een speciale actie bij de Decathlon met gouden enveloppen. Wat deze verrassing precies inhoudt wordt in augustus bekendgemaakt. Het evenemententerrein wordt beregezellig met foodtrucks en tenten waar je na de finish een voedzame maaltijd kan halen. Je hebt de keuze uit poké bowls, bruine belegde broodjes en wraps.
Ik voel dat het voor mij een stuk minder stressvol is en gaat zijn. Vorig jaar stond ik zo aan, dat ik vanaf begin juli nog maar zes uurtjes of minder per nacht sliep. Het organiseren gaat nu met meer ontspanning.
Ik ben wederom de sponsoren en alle vrijwilligers mega dankbaar! Dit gaan we achteraf vieren met een groot feest.
Het wordt mijn tweede KardingeRun. Mijn voorgangers hebben het acht keer georganiseerd. Ter ere van de 10e editie krijgt elke deelnemer een gratis drankje! Inschrijven kan tot een paar dagen voor de KardingeRun, maar de early bird korting loopt tot en met 31 juli. Vanaf 1 augustus gaan de prijzen omhoog. Dus, pak die korting!
Esther de Boer.