Circus, fascisme en een voorstelling over hamburgers tijdens Noorderzon

apr 22 , 16:20 Evenementen in Groningen
noorderzon 2023 lucas kemper
Noorderzon Festival of Performing Arts & Society heeft maandag drie nieuwe voorstellingen uit het internationale programma, twee samenwerkingen van het &Societyprogramma én de eerste artiest uit het muziekprogramma aangekondigd.
Uit Canada komt het prijswinnende circus People Watching met hun voorstelling Play Dead over de gekte van het bestaan, Tiago Rodrigues stelt je in Catarina and the Beauty of Killing Fascists bijna onmogelijke vragen over de complexiteit van de mensheid en Heartefact (Frankrijk) maakt je hongerig in de bizarre voorstelling A short history of burgers and other stories met een glansrol voor de hamburger. Dit stuk behandelt vragen over schuld, liefde, seksualiteit en het vinden van troost in eten, met name in hamburgers.
Ook werkt het festival weer samen met lokale partners. Zo presenteren De Linkse Mannen Lossen Het Op opnieuw talkshows rondom actuele maatschappelijke thema’s als wonen en natuur en Platform GRAS biedt het publiek HOOP in de gelijknamige lezingenreeks.
Ten slotte komt multi-instrumentalist Dylan LeBlanc uit de Verenigde Staten naar Groningen voor een concert in spiegeltent Pollux in augustus. "Wat krijg je als je Neil Young mixt met Fleet Foxes en een opvoeding omringd door muzikale grootheden? Dylan LeBlanc!", aldus de organisatie. "Hij mixt moeiteloos zijn twee grote liefdes soul en country tot een prachtig melancholisch geheel".
De 34e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 1 september. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaags festival langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert onder meer theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma.
De organisatie heeft de tweede reeks van het programma bekendgemaakt. Elke maand maakt de organisatie meer programma bekend.
De kaartverkoop start op zaterdag 22 juni 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op noorderzon.nl.