Stadsschouwburg Groningen opent op 1 juni haar deuren weer

Foto: © Reyer Boxem

De Stadsschouwburg heropent op maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) haar deuren met als openingsvoorstelling een speciale versie van Mijn Ede door Marcel Hensema.

Toen in het voorjaar van 1984 de Stadsschouwburg na een jarenlange verbouwing feestelijk werd heropend, was de 14-jarige Marcel Hensema één van de spelers in de openings voorstelling.

De Stadsschouwburg meldt: ‘We zijn blij dat we onze deuren weer mogen openen en publiek en artiesten kunnen ontvangen’.

Voor acteur Marcel Hensema is dit niet de eerste keer sinds de corona maatregelen dat hij weer speelt voor publiek. In mei speelde hij 26 voorstellingen in tuinen, keukens en woonkamers door het hele land, geheel volgens de RIVM- maatregelen.

Mijn Ede

Mijn Ede is een ode aan het gewone leven met mensen en personages die we allemaal kennen, en mede geinspireerd op het werk van de Groninger troubadour Ede Staal. Hensema zingt en speelt zowel in het Nederlands als in het Gronings.

De Stadsschouwburg start met een aangepaste programmering. Hensema staat drie dagen lang, drie keer per dag op het toneel voor ongeveer 25 toeschouwers. Vanaf het podium kan het publiek op gepaste afstand de voorstelling beleven.

Voorstellingen Marcel Hensema – Mijn Ede

1, 2 en 3 juni om 14.30 uur, 17.30 uur en 20.30 uur

De kaartverkoop voor de voorstellingen van Marcel Hensema start zaterdag 23 mei om 10.00 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden