Speciaal optreden Groninger artiesten in lege Der Aa-kerk

Der Aa-kerk
Foto: © 2020 Stichting Terug naar het Begin

Komend weekend geven drie Groninger artiesten miniconcerten vanuit een lege de Der Aa-kerk. Deze miniconcerten worden online uitgezonden. In de leegte van de kerk en de in de indrukwekkende akoestiek, brengen ze muziek vol dromen, melancholie en magie.

Deze Sleutelconcerten zijn een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) en het festival Terug naar het begin dat vanwege de corona-maatregelen de twaalfde editie moest uitstellen tot volgend jaar.

Line-up

Het folkduo The First Wolf, zangeres Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE en singer-songwriter Jantien Kurpershoek geven elk een liveoptreden vanuit het historische gebouw. Binnen de eeuwenoude muren nemen ze je mee in hun muzikale wereld, die in de imposante ruimte van de Der Aa-kerk een extra dimensie krijgt.

De livestream is dit weekend te zien om 17.00 uur via de facebookpagina van Sleutelconcerten Der Aa-kerk.

Programma

  • Vrijdag 15 mei: Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE
  • Zaterdag 16 mei: The First Wolf
  • Zondag 17 mei: Jantien Kurpershoek

Uitgestelde editie

Terug naar het begin is hét jaarlijks festival waar muziek, kunst en theater samenkomen in de betoverende kerken van het Groningse wierdenlandschap. Normaal gesproken trekken ruim duizend bezoekers tijdens het festival de provincie in voor intieme optredens in middeleeuwse kerkgebouwen van de SOGK. Maar helemaal het weekend ongemerkt voorbij laten gaan, doet het festival niet. Fans van het festival worden op de oorspronkelijke datum van het festival tòch een beetje Terug naar het begin geboden, maar dan op afstand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden