Het Complot Theater speelt Familie bij Vrijdag

Complot Theater speelt Familie
Foto: Team Communicatie VRIJDAG

Het Complot Theater speelt de voorstelling ‘Familie’ op zaterdag 28 november in het Vrijdag Theater in Groningen.

Het thema is ‘Familie’: Je moet het er maar mee doen, of je elkaar nu aardig vindt of niet.

Voorstelling
Het stuk is geschreven door Maria Goos. In de voorstelling nodigt vader Jan zijn kinderen uit voor een lang weekend skiƫn in Zwitserland. Moeder Els heeft niet lang meer te leven en hij wil graag nog een laatste keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen.

Die herinneringen blijken echter niet voor iedereen even prettig. Binnen de vier muren van het Zwitserse chalet kunnen de gezinsleden elkaar niet meer ontlopen. Naarmate de alcohol vloeit, komt meer en meer oud zeer naar boven.

En dat terwijl Els een verrassing had. ‘Moet ik het dan echt zeggen? Er was geen liefde. Er was bij ons thuis van alles, maar geen liefde.’

Stichting Complot Theater
Stichting Het Complot vindt zijn oorsprong in het stuk Geluk is Niet Te Huur, dat in 2006 door Theaterwerkplaats De Prins van Groningen op de planken is gebracht (nu onderdeel van VRIJDAG).

Het doel van deze productie was om theater dichter bij de mensen te brengen door in buurthuizen en wijkcentra te spelen.

De spelers van ‘Geluk is Niet Te Huur’ wilden na afloop graag hun samenwerking voortzetten en stukken blijven maken voor een breed publiek en dicht bij de mensen thuis. Zo ontstond Het Complot.

Meer informatie: bijvrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden