Noorderzon onderzoekt kleinschalig lokaal zomerprogramma

Archief De Redactie
Foto: © Niels Knelis Meijer

Het Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, dat van donderdag 13 tot en met zondag 23 augustus 2020 haar 30e editie gevierd zou worden gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. De organisatie meldt ‘met pijn in ons hart dit te moeten aankondigen’, nadat dinsdagavond bekend werd gemaakt door premier Mark Rutte dat alle evenementen tot 1 september niet doorgaan. De voorbereidingen van Noorderzon nemen een vol jaar in beslag.

Noorderzon onderzoekt nu de mogelijkheid voor een kleinschalig cultureel programma in de zomer, samen met lokale partners. “Hierbij worden de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM nadrukkelijk in acht genomen”, meldt Noorderzon.

Algemeen directeur Femke Eerland: “Het belangrijkste is nu dat we hier zo goed mogelijk weer uitkomen met elkaar. Nu het openbare leven gefaseerd en mondjesmaat weer wordt opgestart, is het wat ons betreft logisch dat alles wat het eerste is gesloten, zoals scholen, lokale horeca en winkels eerst aan de ‘beurt’ zijn. Evenementen als Noorderzon kunnen moeilijk ‘een beetje’ open. Ons festival moet een gezamenlijke, brede viering kunnen zijn. Dat is nu moeilijk te zien; alle aandacht moet gaan naar jou en je dierbaren, hier en overal ter wereld.”

Support your locals: onderzoek naar kleinschalig zomerprogramma

De komende tijd worden de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een kleinschalig zomerprogramma met lokale partners onderzocht. Support your locals! Daarbij wordt rekening gehouden met wat er kan en mag binnen de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Na de persconferentie van dinsdag 12 mei wordt zo snel mogelijk meer bekend gemaakt over het eventuele zomerprogramma.

Eerland: “Uiteraard willen we – zoals we met Noorderzon altijd graag doen – wèl iets bieden om naar uit te kijken. Er is zoveel moois wat nu ongezien, onbeleefd en onbeluisterd blijft. We hopen daar een goede en veilige manier voor te vinden en dat zal hoe dan ook geen festival zijn.”

De volgende festivaleditie vindt volgend jaar plaats van 19 tot en met 29 augustus 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden