Uittips voor zondag 22 november

Foto: De Redactie

Op deze zondag kunnen we genieten van het Jonge Harten Theaterfestival of schommelen op de Grote Markt, ook als we een nieuwe auto of iets willen weten over nieuw- of bestaande bouw zijn er mogelijkheden deze dag. Het is de laatste dag om naar het Circus te gaan.

Jonge Harten Theaterfestival
Dag 3 van het 9-daags festival biedt ook deze dag theater, een boekprogramma en de premiere van “Bottoms Up” van De Noorderlingen & Young Gangsters. Het thema van deze 18e editie is Play. Bezoekers worden uitgedaagd te blijven spelen en experimenteren en het festival geeft ruimte aan het idee dat dingen niet volmaakt hoeven te zijn.
Voor meer informatie: jongeharten.nl.

Schommelen op de Grote Markt
Speciaal voor het Let’s Gro festival is WANNAPLAY, de muzikale schommelinstallatie naar Groningen gehaald. Door te schommelen breng je geluid voort. Zijn alle schommels bezet, ontstaat er een spontaan schommelorgelconcert. Deze dag staat de schommel op de Grote Markt.

World Press Photo in de Der Aa-kerk
De World Press Photo tentoonstelling met als thema dit jaar: ‘De media, dat ben jij’ is te zien in de Der Aa-kerk. De tentoonstelling toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. Foto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen in acht verschillenden categorieën waaronder Dagelijks leven, Natuur, Portretten en Sport.

Voor meer informatie: wpfgroningen.nl
Lees ook: Winnende foto’s World Press Photo 2015 in de Der Aa-kerk

Bibliotheekconcert door leerlingen van VRIJDAG
Concert op de jeugdafdeling van de Bibliotheek aan de Boteringestraat, door jonge leerlingen van VRIJDAG. Iedereen is welkom, toegang is gratis.

Occasionshow in Martiniplaza
De laatste dag van de grootste occasionshow van Groningen met 250 occasions en caravans is deze dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nieuwbouw XL + Verbouw XL in Martiniplaza
De beurs waar diverse nieuwbouwprojecten in Groningen en Noord-Drenthe worden gepresenteerd. Ook het opknappen van bestaande bouw is te zien op deze beurs vanaf 10.00 uur.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Tentoonstelling: Joris Laarman Lab
Een expositie van de vernieuwende werken van Joris Laarman zijn te zien in het Groninger Museum. Laarman wordt gezien als  één van de meest opvallende ontwerpers van dit moment. Esthetiek, verbeelding, high tech en wetenschap komen samen in deze eerste grote solotentoonstelling.

Circus Renz Berlin
Vandaag brengt Circus Renz Berlin de laatste dag van Europatoer 2015. Deze zondag begint de voorstelling om 14.00 uur. Het programma bestaat uit luchtacrobatiek, jonglage, clownerie en vele dierenacts, waaronder Siberische steppenkamelen, papegaaien, honden en Friese paarden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden