Uittips zaterdag 21 november

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Rudi Niemeijer

Dit weekend komt Sinterklaas aan in Groningen, kunnen we ideeen delen over de toekomst van de stad en genieten van theater, muziek en dans tijdens het Jonge Hartenfestival, prachtige foto’s bewonderen tijdens World Press foto in de Der Aa-kerk.

Intocht Sinterklaas
Deze middag om rond 1 uur vaart Sinterklaas met zijn Pieten op de pakjesboot de stad binnen. Met daarna een rondtoer en ontvangst van de burgemeester wordt het een gezelligheid in de Stad.

Let’s Gro Festival
De toekomst van Stad verpakt in een festival. Dat is Let’s Gro. Drie dagen lang buigen de Groningers zich over de dynamiek, de vernieuwing en het heruitvinden van de stad Groningen. Groningers werken samen aan de toekomst van Groningen, met workshops, lezingen, presentaties, filmvertoningen. Er zijn meer dan 145 onderdelen tijdens het festival. De Grote Markt, Topacts in de Spiegeltent op de Vismarkt, het Beweegplein op het Waagplein en Wannaplay, schommelen en muziek maken. Een interactieve installatie waarin mensen door te schommelen muziek maken. http://letsgro.nl/program/wannaplay

Jonge Hartenfestival
Het 9-daags festival van 20 tot en met 28 november met ruim 25 voorstellingen. Het festivalthema is ‘Play’. Theater, muziek, dans, films en een eigen Festivalhart in de Oosterstraat 13a. Deze zaterdag biedt een gevarieerd programma met onder andere ‘De Therapie’, Aneckxander, korte films, muziek van Vikings in Tibet en nog veel meer.

Het hele programma vindt u op jongeharten.nl

Fair in ’t Gorechthuis
Op de Cadeautjesfair in het Gorechthuis in Haren kun je terecht voor andere antiek en curiosa, sieraden, handgemaakte cadeau artikelen voor Sinterklaas en Kerst. Ook is er weer boekenmarkt. Van 11.00 uur tot 17.00 uur.

World Press Photo in de Der Aa-kerk
De World Press Photo tentoonstelling is vanaf vrijdag 20 november te zien tot en met 13 december in de Der Aa-kerk.
De tentoonstelling toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. Foto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen in acht verschillenden categorieën waaronder Dagelijks leven, Natuur, Portretten en Sport.

Het thema dit jaar is ‘De media, dat ben jij’. Ook zijn er verschillende lezingen te volgen en worden er fotocompetities georganiseerd.
Voor meer informatie: wpfgroningen.nl
Lees ook: Winnende foto’s World Press Photo 2015 in de Der Aa-kerk

Circus Renz Berlin
Circus Renz Berlin is een week langer met de Europatour 2015 in Groningen met extra voorstellingen.
Deze dag zijn er voorstellingen om 15.00 uur en 19.00 uur.
Lees ook: Circus Renz Berlin komt naar Groningen

Occassionshow, Nieuwbouw en Huub Stapel M/V2 in Martiniplaza
In Martiniplaza is een occasionshow dit weekend met 250 topoccasions en caravans.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl
Ook is er van 10.00 uur tot 17.00 uur de Nieuwbouw/ Verbouw XL met de highlights op het gebied van nieuwbouw of het opknappen van bestaande bouw.
Meer informatie: nieuwbouwxl.nl
Huub Stapel geeft een ‘onemanshow’ M/V2 over relaties en liefde.
De voorstelling is om 20.00 uur. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden