Let’s Gro exposities en speciaal Pluscafé bij VRIJDAG

Foto: Team communicatie VRIJDAG

Vanwege Let’s Gro is er bij VRIJDAG van alles te doen op 20 en 21 november.

Er is een fotoexpositie ‘Het andere gezicht van de stad‘ over armoede in Groningen op zaterdag en zondag in de Walstraat.

Op zaterdag 21 november is er ook een expositie en verkoop van graffitikunstwerken gemaakt door kinderen. De opbrengst is voor het aanschaffen van kinderfietsen. Bovendien is er beide dagen Pluscafé bij VRIJDAG Sint Jansstraat 7. Deze keer voor jong en oud, met Open podium en nog veel meer.

Expositie ‘Het andere gezicht van de stad’
‘Stadjers in armoede’ krijgen met deze fototentoonstelling een gezicht door een aantal indrukwekkende verhalen in woord en beeld. Tegelijkertijd bewijzen de foto’s de werkelijkheid van de dunne scheidslijn tussen een ‘gewoon, normaal’ leven en bijna niets meer hebben of kunnen.

Fotograaf Caroline Penris en schrijfster Marloes de Bie zijn beide dagen tussen 11.00 en 13.00 uur aanwezig. Ze lopen met je mee langs de foto’s en verhalen en je kunt vragen stellen.

Openingstijden:
vrijdag 20 november van 9.00 uur tot 22.00 uur
zaterdag 21 november van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Koop een kunstwerk en financier een kinderfiets
In de hal van VRIJDAG Walstraat 34 is zaterdag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur een expositie met verkoop van graffitikunstwerken, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door kinderen. Van de opbrengst worden kinderfietsen aangeschaft voor kinderen uit gezinnen die te weinig geld hebben om een kinderfiets te kopen.

Wil je zelf een kunstwerk maken? Kinderen van 8-12 jaar kunnen zich aanmelden via [email protected] Je gaat dan aan de slag op 20 november van 15.30 tot 17.00 uur bij Backbone050 aan de Travertijnstraat 12 in Vinkhuizen.

Meer informatie: bijvrijdag.nl.

Lees ook: Open Podium bij VRIJDAG

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden