Richard Thompson naar De Oosterpoort

Richard Thompson.
Foto: SPOT Groningen

Richard Thompson komt dinsdag 23 juni naar De Oosterpoort in Groningen.

Richard Thompson is volgens SPOT Groningen een levende legende binnen de folkrockwereld. Door de Los Angeles Times wordt hij na Bob Dylan de beste rock songwriter en de beste elektrische gitarist sinds Hendrix genoemd. Als één van de oprichters van Fairport Convention ligt Thompson aan de basis van de Engelse folk-beweging uit de jaren 60, de stroming die door het succes van Mumford & Sons weer populair wordt.

Richard Thompson geldt als een inventief en technisch zeer begaafde gitarist. Thompson is vooral bekend als lid van Fairport Convention, de invloedrijke folkrockband die mede door hem is opgericht.

In de daarop volgende jaren drukte hij een belangrijk stempel op de Britse folkrock. Met zijn Linda Thompson nam hij vijf albums op, waarvan het klassieke Shoot Out The Lights door Rolling Stone magazine in de Top 20 beste platen uit de 80’s wordt geplaatst. Ook is wordt hij benoemd tot één van de ‘Top 20 Guitarists of All Time’. Na een lange, succesvolle carrière is Thompson nog steeds aan de top met zijn 19e solo-album 13 Rivers.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden