Wijkfeest Selwerd: feestelijke start van wijkvernieuwing

Foto: Google Maps

De wijk Selwerd viert dit weekend feest om te vieren dat de portiekflats worden gesloopt en daarvoor in de plaats nieuwbouw komt. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 februari vindt het Wijkfeest Selwerd plaats in de flat Berkenlaan 1 tot en met 95.

Met het Wijkfeest neemt Selwerd feestelijk afscheid van de woningen en verwelkomt de wijkvernieuwing, bekend als Sunny Selwerd.

Bewoners en andere belangstellenden kunnen een route volgen langs alle woningen van de flat met bingo, lekker eten in pop-up restaurants, midgetgolf, exposities, dans, hiphop, workshops en nog veel meer voor jong en oud. De toegang is gratis.

Pieter Bregman, algemeen directeur van woningcorporatie Nijestee geeft vrijdag om 18.00 uur het startschot voor het afscheidsfeest voor oud-bewoners en omwonenden met een spectaculaire licht- en geluidsshow, waaraan leerlingen van De Wegwijzer en Leon van Gelder meewerken. Wethouder Wijkvernieuwing, Roeland van der Schaaf, opent daarna het Wijkfeest.

Energiezuinige woningen

Na de voorjaarsvakantie gaat Nijestee 61 woningen afbreken aan de Berkenlaan. Er komen ruim 90 nieuwe, energiezuinige woningen voor terug. Het afbreken van de woningen neemt enkele maanden in beslag. De bouw van het nieuwe complex start begin 2021. De woningen worden in het najaar van 2022 opgeleverd. Bij het ontwerp van de nieuwbouw zijn de oorspronkelijke huurders betrokken. Van de vertrokken huishoudens hebben sommigen al aangegeven graag terug te willen keren naar de Berkenlaan.

Programma

Vrijdag 14 februari van 18.00 – 21.00 uur;
Zaterdag 15 februari van 12.00 – 20.00 uur;
Zondag 16 februari van 12.00 – 18.00 uur.

Locatie: Berkenlaan 1 tot en met 95, wijk Selwerd in Groningen.

Het Wijkfeest wordt georganiseerd door Sunny Selwerd: het samenwerkingsverband van bewoners, de gemeente, woningcorporaties, WIJ-Selwerd, scholen, ondernemers en wijkorganisaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden