Oproep aan Groningse muzikanten: stuur je nummer in voor song contest Sound of Freedom

Foto: Archief De Redactie

Bevrijdingsfestival Groningen komt met de provinciale song contest “Sound of Freedom”. Singer-songwriters, bands, DJ’s, producers en solisten uit de provincie maken hiermee onder meer kans om dit jaar op 5 mei op te treden op Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark!

Groningse muzikale talenten kunnen hun Freedom song (audio en/of video met de uitgeschreven tekst) versturen naar [email protected]. De deadline voor het inzenden van een nummer is zondag 15 maart. Naast de kwaliteit van de muziek is het belangrijkste criterium dat het nummer gaat over vrijheid anno nu. Iedereen kan deelnemen en alle genres zijn welkom, van pop tot jazz en hiphop tot klassiek.

De winnaar

Niet alleen mag de winnaar zijn of haar nummer op 5 mei ten gehore brengen op het podium bij Bevrijdingsfestival Groningen waar dit jaar 75 jaar vrijheid wordt gevierd, de artiest of band met het mooiste nummer ontvangt ook een geldbedrag van €1000,-, coaching en een financiële bijdrage bij het maken van een opname in een studio.

De vakjury

Een vakkundige jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur Bevrijdingsfestival Groningen en SPOT Groningen), Rolf Schreuder (programmeur Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen en medewerker RTV Noord), Peter van der Heide (recensent Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio/Scherpe Oren) en Inge van Calkar (singer-songwriter), beoordeelt de inzendingen voor 1 april 2020.

Sound of Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen