Weekendtips voor week #6

Foto: Publiek Domein

Van Ommelander Markt tot Annie de Musical, Pure Urban, Rad van Natuur en nog veel meer tips staan in het overzicht. Er zijn verschillende mogelijkheden dit weekend om er op uit te gaan.

Ommelander Markt

Zaterdag wordt de Ommelander Markt gehouden op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Deze streekproductenmarkt biedt lokaal voedsel met een ruim aanbod van brood, vlees, vis, groente, fruit, pasta, zuivel, eieren, kaas, soep, taarten (hartig en zoet), chocolade, sappen, honing, jam en thee. Daarnaast zijn non-food artikelen als zeep, wol, sieraden, verzorgende kruidenproducten en meer verkrijgbaar. Deze zaterdag wordt voor het eerst het Ommelander broodje gepresenteerd. Drie van de standhouders hebben dit broodje samengesteld met hun producten. Het broodje bestaat uit een biologisch bolletje van Biobakker van Esch, jong belegen kaas van Kleikracht en (h)eerlijke microgroente en tomaat van EKONOOM. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Annie de musical

In deze musical, bekend van de hits Tomorrow en It’s The Hard-Knock Life, is weeskind Annie vastbesloten om haar ouders terug te vinden. Samen met de andere weeskinderen komt ze in opstand tegen de gemene en alcoholistische directrice Miss Hannigan. Haar leven krijgt een bijzondere wending door de hulp van miljardair Oliver Warbucks in haar zoektocht. Deze musicalsensatie is te zien tot en met zondag 16 februari in MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Swinder – Buurtcentrum Poortershoes

Swinder speelt zondagmiddag in buurtcentrum Poortershoes. Alle teksten van de band Swinder zijn in het Gronings. Teksten over liefde, platteland, drank, kapotte klokken en de stad. Het debuutalbum verscheen in 2015 en afgelopen jaar in mei verscheen het album ‘Nosk’. De band scoorde in Groningen een hit met Twijde Hans, een ode aan de bekendste kringloopwinkel van de stad. De aanvang is om 14.30 uur tot 18.00 uur. Locatie: Buurtcentrum Poortershoes, Oosterweg 13. Kijk hier voor meer informatie.

Prinses Christina Concours

Jonge deelnemers van het Prinses Christina Concours tonen hun muzikale talenten tijdens korte concerten zaterdag in het Prins Claus Conservatorium. De deelnemers zijn tussen de 12 en 19 jaar en komen uit heel Noord Nederland. Zij bespelen instrumenten als piano, es-cornet, gitaar, viool, trompet en saxofoon. Het publiek kan tussendoor in en uitlopen en de optredens zijn gratis.

Iedereen tussen de 10 en 21 jaar die een muziekstuk aardig onder de knie heeft, kan meedoen aan de klassieke muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. De muzikanten geven elk een optreden van ongeveer tien minuten, dat wordt beoordeeld door een professionele jury. De winnaars van de selectierondes op vrijdag en zaterdag treden ook op tijdens de regionale finale op zondag 9 februari in de Kleine Zaal van De Oosterpoort in Groningen.

Behalve de optredens zijn er ook gratis toegankelijke workshops over podiumpresentatie, het vinden van je eigen stijl als muzikant en hoe je kunt werken aan een muziekstuk. Iedereen kan meedoen of luisteren, ook als je niet deelneemt aan het concours.

De tijd is van 9.30 uur en 21.00 uur. Locatie: Prins Claus Conservatorium, Meeuwerderweg 1 in Groningen. Kijk voor meer informatie en het precieze programma: www.christinaconcours.nl

PURE URBAN Indoor Festival

Pure Urban is zaterdag te bezoeken in MartiniPlaza. Liefhebbers van urban kunnen genieten deze zaterdag van live artiesten en dj’s tijdens de Valentine Special. Onder andere Broederliefde, Poke, Don James, Morgan Cyriel staan op het programma. De toegang (18+) is vanaf 23.00 uur. Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 11a in Groningen. Kijk voor meer informatie: martiniplaza.nl

Avond van de foute hits XXL – Huize Maas

De “Avond van de FOUTE HITS” komt naar Huize Maas Groningen. Dj Schmutzige Harry en Chris Deluxe draaien zaterdagavond foute hits in Huize Maas. Van Abba tot Spice Girls, Boney M, the Bee Gees, Snollebollekes en AndrĂ© Hazes. De Avond van de foute hits XXL is van 22.30 uur tot 4.00 uur. Locatie: Huize Maas, vismarkt 52 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Rad van natuur – Bezoekerscentrum Reitdiep

Bij Bezoekerscentrum Reitdiep kun je zondagmiddag een draai aan het Rad van Natuur geven en meespelen. Het is een leuke jeugdactiviteit om iets te ontdekken over de natuur. Geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan. Het Rad van Natuur is geschikt vanaf 6 jaar en gratis te spelen vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen