Uittips voor zondag 1 november

Foto: De Redactie

Gezellig winkelen in de binnenstad met live-optredens van verschillende bands, een Vintage Retro markt op de Grote Markt, en ook nog muziek, paddestoelen, wonen en de laatste dag van Song Dong, Life is Art, Art is Life is te beleven deze dag.

De Vintage Retro – Slow Food market
Hier vindt je de leukste retro en vintage spullen en tussendoor genieten van heerlijke slow food en vegan producten. De markt is op de Grote Markt van 11.00 uur tot 17.00 uur. De markt wordt georganiseerd door samevents4u.nl

Walk-In Concerts
Deze zondag zijn in tal van winkels en horecagelegenheden in de binnenstad van Groningen liveoptredens van bandjes te horen onder de noemer “Walk-In Concerts“. Er zijn 25 deelnemende winkels, 27 verschillende acts en 75 optredens, meldt toerisme Groningen.

Naast het muzikale programma hebben deelnemende winkels een (win)actie opgezet van korting, tegoedbon of een andere actie.

Wonen & Co Around the World
Woonevenement in het Woonforum ter afsluiting van woonmaand Oktober. Verschillende specialisten uit het Woonforum presenteren hun internationale ontwerpen, er is een sfeervolle Wereldmarkt, muziek, dans en workshops. Iedere winkel heeft een landenthema.

De (woon)wereld ligt binnen handbereik op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november tijdens ‘Wonen&Co Around the World’ bij het Woonforum in Groningen. Voor meer informatie: woonforum.com

Sounds of Music
De laatste dag van het SoundsofMusic Festival. Het festival Sounds of Music, het festival voor ‘nieuwsgierige oren’, brengt bijzondere muziek, met jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek op bijzondere locaties.

In de Der Aa-kerk is het decor van een Schnitgers Droom-concert in het kader van Soundsofmusic.

Het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk wordt bespeeld door organist Johan Luijmes en een strijkkwartet en de traditionele Japanse instrumenten sho en shakuhachi vormen de ingrediënten voor een ruimtelijk concert met Oosterse kleuren. De beide traditionele Japanse instrumenten laten zich horen in oude muziek als nieuwe noten.
Voor meer informatie: soundsofmusic.nl

Song Dong, Life is Art, Art is Life
De laatste dag van de grote solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Song Dong in het Groninger Museum. Zijn werk wordt wereldwijd door toonaangevende instituten tentoongesteld. Het opvallende werk ‘Waste Not’ heeft een prominente plaats binnen de tentoonstelling. De installatie bestaat uit de huisraad die de moeder van Song Dong door haar verzamelwoede bijeenbracht.

Hortus Haren
Van 14.00 uur en 15.30 uur is er een Paddenstoelenexcursie in Hortus Haren voor jong en oud. Het wemelt van de mooie bospaden en  paddenstoelen in Hortus Haren. De excursie is georganiseerd door de Educatieafdeling van de Hortus.
Voor meer informatie: hortusharen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden