De Nationale Voorleesdagen 2020

Foto: Forum Groningen

De Nationale Voorleesdagen 2020 beginnen vandaag traditiegetrouw met het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met zaterdag 1 februari. Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

In alle bibliotheken in Groningen en Haren wordt tijdens het ‘Voorleesontbijt’ voorgelezen uit het Prentenboek ‘Moppereend‘. Onder meer burgemeester Koen Schuiling, wethouder Paul de Rook, Bram Esser en Hein Bloemink zijn de voorleestoppers.

Het ontbijt wordt in alle bibliotheken om 9.30 uur geserveerd. Kaarten zijn (gratis) af te halen bij de bibliotheek van keuze. Kijk hier voor alle locaties.

Voorstelling Theater Pannenkoek: ‘Treuzelkont’

Van vrijdag 24 januari tot en met vrijdag 31 januari staat Theater Pannenkoek met de voorstelling ‘Treuzelkont’ in verschillende Forum-bibliotheken. De voorstelling is ge├»nspireerd op het boek Z├│ moe en toch klaar wakker van Susanne Strasser. Het is een ‘avond-uurlijke’, sprookjesachtige voorstelling vol muziek over de alom bekende bedtijdrituelen. Gratis kaarten zijn af te halen bij de verschillende Forumbibliotheken.

Studenten lezen voor

Ook studenten van het ROC Menso Alting lezen voor uit het boek Moppereend tijdens de Nationale Voorleesdagen. Daarna gaan de studenten aan de hand van attributen, die passen bij het boek, in gesprek met de kinderen en worden er leuke activiteiten gedaan.

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden