Programma International Film Festival Rotterdam in Groningen compleet

Foto: De Redactie

Het complete programma van de Groningse editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is bekend. Vanaf vandaag, donderdag 16 januari is het programma online te vinden op de website van Forum Groningen.

Elk jaar is een grote selectie van het IFFR te zien in Groningen, dit jaar voor het eerst in het nieuwe Forum. Met meer dan 70 filmtitels en een uitgebreid randprogramma is het IFFR in Groningen dé kans voor filmliefhebbers om de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar alvast op het grote scherm te zien.

Programma IFFR in Groningen 2020

Het IFFR in Groningen opent op woensdag 29 januari met het explosieve Les mis̩rables: het zinderende debuut van Ladj Ly Рgenomineerd voor een Oscar Рover de Parijse banlieue waar hij zelf opgroeide, en sluit op zondag 2 februari af met de niet-te-missen feelgoodfilm A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks.

Daar tussenin kunnen bezoekers kiezen uit tientallen prachtige films, waaronder Little Women van Greta Gerwig, The Lighthouse met Robert Pattinson en Willem Dafoe en First Love, de nieuwste film van Miike Takashi.

Er zijn inleidingen en gesprekken met filmmakers, regisseurs en kenners, er is een themadag in het kader van de korte film, een themadag rond Frankrijk en een ochtend speciaal voor kinderen.

Er is een speciale editie van de Filmclub Groningen over de Beste Groninger Film, de NPO Radio 4 Filmmuziek Quiz en een spetterende afterparty in samenwerking met Clash Festival.

De Groningse editie van het IFFR vindt plaats in het Forum, in het Grand Theatre en in poppodium Vera.

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor alle films van IFFR in Groningen start op woensdag 22 januari om 09.00 uur via www.forum.nl/iffr en aan de balie in Forum Groningen. Kaarten voor de afterparty en het filmprogramma in Vera zijn al verkrijgbaar sinds woensdag 15 januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden