Eurosonic Noorderslag 2020

Foto: Archief De Redactie

Groningen staat vanaf vandaag, woensdag 15 januari voor de 34e keer geheel in het teken van Eurosonic Noorderslag. Vier dagen lang is in Groningen als pophoofdstad van Europa overal muziek te horen.

Van De Oosterpoort tot Forum Groningen, in kroegen, scholen en kerken. Met jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers en een line-up van ruim 350 bands uit 31 Europese landen verdeeld over meer dan 30 podia, is Eurosonic Noorderslag hét moment om nieuwe muziek te ontdekken.

Eurosonic Noorderslag is een springplank voor de meest veelbelovende muziekacts uit binnen- en buitenland. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht. Dit jaar is Zwitserland het focusland.

Behalve EuroSonic maken ook Noorderslag en het Noorderslag Conferentie deel uit van het Noorderslag Weekend. Traditiegetrouw wordt tijdens Noorderslag, al sinds 1986 de graadmeter voor Nederlandse popmuziek, de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt en is Grunnsonic, het muziekfestival waar Groningse acts en talent te horen zijn, onderdeel van ESNS.

Tijdens het gratis toegankelijke Eurosonic Air treden onder andere Thomas Azier, Davina Michelle, Broederliefde, Frenna en het dans- en muziekgezelschap Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag op.

ESNS ART

Daarnaast is er tijdens ESNS ook ruim baan voor kunst op ESNS ART. Kunstenaars zullen tijdens het vierdaagse festival in veel vormen hun werk presenteren.

Kijk voor het hele programma en meer informatie: esns.nl

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen