ESNS presenteert Hit the North selectie 2020

Kick-Off Hit the North 2019.
Foto: Denise Amber Photography

Eurosonic Noorderslag heeft dinsdagochtend de nieuwe selectie van het talentontwikkelingstraject Hit the North bekend gemaakt.

De negen acts presenteren zich voor het eerst tijdens NOORD in Oost op 15, 16 en 17 januari 2020 gedurende ESNS in Oost, de club in het oude gymnasium in de Oosterstraat.

De selectie bestaat uit drie acts per provincie. Uit Friesland doen The Resurrection, Seewolf en Delore mee. Drenthe selecteerde Isa Zwart, Moonradio en Same Old, de Groningse selectie bestaat uit Cashmyra, The Vices en The Desmonds.

Naast de presentatie van de nieuwe selectie talenten, sluit de huidige selectie van Hit the North het jaar af met een showcase en de release van een album. De acht acts Daisy Bells, Lester Blackfield, Mary Confurius, Meadowlake, Nadua, Small Town Bandits, Woe Blind Birds en YVI hebben het afgelopen jaar bootcamps, coaching en ondersteuning gekregen. Op de laatste bootcamp in Meppel is, onder leiding van producer Frans Hagenaars (Excelsior Recordings), een album opgenomen.

De presentatie van het vinyl is op woensdag 15 januari tijdens de opening van NOORD in Oost.

Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into The Great Wide Open. Ieder van de drie noordelijke provincies levert drie acts aan die geselecteerd worden voor Hit the North. Gedurende vier bootcamps verspreid over een jaar wordt jong muzikaal talent klaargestoomd voor een carrière in de muziekindustrie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden