Klucht ‘Wie is de koe?’ komt naar je toe!

Foto: ©Metafora

Metafora brengt de klucht ‘Wie is de koe?’ vrijdag 10 januari in Gasterij ’t Gemeentehuis in Usquert.

‘Wie is de koe?’ is een hilarische, eigentijdse, actuele voorstelling vol livemuziek, geïnspireerd op de oorspronkelijke ‘De klucht van de Koe’ van Bredero. De voorstelling was al te zien in onder andere Groningen en Zoutkamp. Een aantal reacties: ‘Het was een heerlijke avond’, ‘Ik heb in tijden niet meer zo gelachen’ en ‘Dit is precies waarvoor ik naar dit café gekomen ben’.

Wie is de koe?

Na de succesvolle tournee in 2013 van ‘De Klucht van de Molenaar’ langs diverse molens in de provincie, toert Metafora nu met een eigentijdse bewerking van een andere klucht van Gerbrand Adriaanszoon Bredero die hij schreef in 1612: ‘De Klucht van de Koe’.

In de voorstelling ‘Wie is de koe?’ wordt een boer slinks verleid om zijn eigen koe te verkopen zonder zelf van de opbrengst te profiteren. Tijdens de voorstelling blijkt dat het je laten verleiden tot list en bedrog makkelijker gaat dan je denkt. De avond wordt opgeluisterd met heerlijke meezingnummers die live worden gespeeld.

Dio van Velden schreef de teksten, de regie is in handen van Jurgen van Tolie en Rens Koldenhof heeft de muzikale leiding. Aan elke voorstelling doen plaatselijke muzikanten mee.

Kaarten en informatie

Kaarten zijn te koop bij Gasterij ‘t Gemeentehuis. Je kunt ze ook reserveren door een mail te sturen naar [email protected]

Voor meer informatie en andere speeldata : www.stichtingmetafora.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden