Uittips voor zaterdag 17 oktober

Foto: Publiek Domein

De herfstvakantie is begonnen en er zijn leuke uittips om deze zaterdag erop uit te trekken.

Het is oktober kindermaand met leuke activiteiten, deze dag biedt verschillende soorten muziek en concerten en het is Openingsweekend van het GRID.

Openingsweekend GRID
GRID Grafisch Museum (GRID) is verhuisd naar de Sint Jansstraat en opent de deuren. Dit weekend kan kennisgemaakt worden met het nieuwe museum met onder andere ‘Zelf een druksel maken, zien wat de kunstenaars van Knust uithalen met de risograaf, ‘Werkmannen’ in 3D, de openingstentoonstelling bezoeken’.
Knipsel GRID
Voor meer informatie: gridgroningen.nl

Cinekid
CineKid is hét filmfestival voor kinderen en vindt elk jaar in de herfstvakantie plaats in het Groninger Forum. Dit jaar is dat van 17 tot en met 23 oktober. Leuke kinderfilms zijn te zien in het Groninger Forum en in het Reuze-mini Medialab kan gespeeld worden met de gaafste installaties of lekker knutselen. Ook zijn er allerlei workshops.
Voor meer informatie: groningerforum/cinekid2015  
Knipsel cinekid
Speciaal voor kinderen zijn er deze dag de volgende leuke activiteiten:

 • GR-ID (Grafisch Museum) Herfstbladeren drukken
  Maak je eigen herfstschilderij. En als je op de basisschool zit, mag je de hele maand oktober gratis naar het museum. Het is Oktober Kindermaand.
 • De Jonge Onderzoekers: Grote vragendag en strippenkaart activiteiten.
  Deze dag staat in het teken van duurzame energie, expeditie Noordpool en leuke technische en creatieve werkstukjes maken.
  Inloopworkshops Werkman in het Groninger Museum met “Eigen druksels maken in Werkman stijl”.
 • Kidsdagen
  Het Nederlands Stripmuseum organiseert 5 “Kidsdagen”. De Kidsdagen staan in het teken van Superhelden Met workshops stripfiguur tekenen en een kijkje krijgen in de wereld van de Nederlandse Superhelden.
 • Schatzoeken in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Een schat verstopt in het museum. Ook creatief bezig zijn is mogelijk, maak je eigen schatkist.

Voor meer informatie: kindermaand.nl   (Bron)

Wickie de Musical in Martiniplaza
Zaterdag 17 oktober van 13:00 – 15:00 en 16:00 – 18:00 uur
Wickie de Viking, met onder andere Josje Huisman (K3), Jeroen Phaff en Marleen van der Loo, is een spannende, maar vooral ook grappige familiemusical.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Het Schnitgerfestival
Het Muziekfestival rondom de Groninger Schnitgerorgels is van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober in Groningen.
Deze zaterdag staat onder andere om 16.00 uur op het programma: Vincent van Laar met The Northern Consort. Een matineeconcert door The Northern Consort en organist Vincent van Laar met onder andere feestelijke werken van J. Haydn en W.A. Mozart.

Om 20:00 uur: Vincent van Laar / Paolo Crivellaro – Schnitgerfestival
De beroemde Schnitgerorgels in Der Aa-kerk en de Martinikerk zijn beide te beluisteren tijdens één concert. Vincent van Laar, verbonden aan The Northern Consort en het Concerto dAmsterdam, start in de Der Aa-kerk met onder andere werken van Nicolaus Bruhns (1665-1697). Na een gezamenlijke wandeling door het centrum van Groningen gaat het concert verder in de Martinikerk, waar het Schnitgerorgel wordt bespeeld door Paolo Crivellaro. Het hele programma voor deze dag is te lezen via: Schnitgerfestival.nl.

Rockabilly Festival: Cats like to Rumble #2
Om 16.00 uur start het Rockabilly Festival bij EMG-Faktors met naast toffe bands genieten van verschillende rock-‘n-roll danspresentaties, oldtimers, vintagekleding en een heuse American Burger Bar (ook vegetarisch). Voor het complete programma: emgfaktors.com

Concert B-Brave in de Oosterpoort
In de Oosterpoort treedt  B-Brave, de tienerpopsensatieband met de BAD Clubtour om 19.15 uur op.

Lees ook: B-Brave met Bad Clubtour

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden