Deelnemers en publiek genieten van 33e editie Menzis 4 Mijl van Groningen

Ruim 18.000 sportievelingen gingen zondag 13 oktober van start voor de 33e editie van de 4 Mijl van Groningen. Om klokslag 13.00 uur gaf de nieuwe burgemeester Koen Schuiling het startschot. Opnieuw won de Keniaan Davis Kiplangat, ook de winnaar van vorig jaar

Kiplangat won de regenachtige editie van de 4 Mijl in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam dit jaar niet in gevaar. De Ugandees Mathew Job Chekwurui werd tweede in 17.57. De Nederlander Richard Douma werd knap derde met dezelfde tijd.

Bij de vrouwen maakte Eva Cherono haar favorietenrol waar. De Keniaanse topatlete liep een uitstekende wedstrijd in 19.30. De Keniaanse Caroline Chepkemoi (20.53) werd tweede. De Nederlandse Diane van Es werd verrassend derde in een tijd van 20.57.

Langs het parcours juichten tienduizenden toeschouwers de deelnemers toe en waren verschillende muziekpunten.

De laatste loopster, de 65-jarige Linda van den Bossche uit Groningen, werd rond 16.15 uur feestelijk onthaald door race director Elske, Dijkstra, mascotte Timey, de journalisten en het uitbundige publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

Goede doel

Dit jaar was Stichting Walk On het goede doel. De stichting zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Behalve de Charity Runners, waarvan onder andere Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen en Michael de Leeuw, voetballer bij FC Emmen, aan de start stonden hebben ook alle andere deelnemers hard en fanatiek gelopen voor de stichting.

Ambassadeur Dennie Jager kreeg een cheque ter waarde van 55.000 euro overhandigd uit handen van race director Elske Dijkstra. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van een exoskelet, een robotpak waarmee vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm.

Elske Dijkstra laat na afloop weten tevreden terug te kijken op het evenement. “Wat een geweldig weekend! Een sfeervolle uitverkochte editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra op de zaterdagavond en een mooie en bijzondere editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Ik heb zoveel blije en enthousiaste deelnemers over de finish zien komen. Een evenement van formaat die de mensen uit Groningen en ver daarbuiten in beweging brengt”, aldus de race director.

De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra vindt in 2020 plaats op zaterdagavond 10 oktober en de 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is op zondag 11 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden