Tijl Beckand in de Der Aa-kerk in Groningen

Tijl Beckand
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Tijl Beckand is donderdagavond 29 oktober te gast in de Der Aa-kerk in Groningen. Hij vertelt deze avond over de muziek van zijn overgrootvader en componist Charles Beckand.

Tijl Beckand is niet alleen bekend door zijn optredens in onder andere de Lama`s, maar ook door zijn eigen televisieprogramma De Tiende van Tijl.

Overgrootvader
Sinds Beckand als jongen voor het eerst bladmuziek van zijn overgrootvader onder ogen kreeg, was hij gefascineerd door hem. Stelde de muziek van Charles Beckand (1866 – 1924) iets voor, of had die terecht nooit een groot publiek bereikt?

Tijl Beckand besloot de muziek van zijn overgrootvader te laten opnemen, onder andere door leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Beckand: “Ik heb veel verstand van muziek, kan dingen goed plaatsen en zeg: hij was een heel bekwame componist. Hij heeft prachtige salonmuziek en heel intieme kamermuziek geschreven, jammer genoeg niets groots als bijvoorbeeld een vioolconcert. Als ik naar zijn muziek luister, hoor ik er mijn eigen dna in.”

Klassieke muziek is van ons allemaal
Tijl Beckand heeft in de afgelopen jaren een lans gebroken voor klassieke muziek op televisie. Dit jaar bewijst Tijl in het vierde seizoen van het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl waarom iedereen van klassieke muziek kan houden.

Beckand: “Klassieke muziek op een zo breed en toegankelijk mogelijke manier aan de mensen brengen: dat kan nooit genoeg gedaan worden. Klassieke muziek is van ons allemaal, daar moeten wij ons iedere dag bewust van zijn.”

Deze avond vertelt Tijl in de Der Aa-kerk gepassioneerd over klassieke muziek en wordt in zijn verhaal terzijde gestaan door het Atlantic trio, dat de muziek live zal uitvoeren.

Aangenaam Klassiek
Tijl Beckand komt op uitnodiging van Boekhandel Van der Velde naar Groningen, omdat hij in 2015 de ambassadeur van Aangenaam Klassiek is. Aangenaam Klassiek is inmiddels een fenomeen.

Campagne
Al twintig jaar is er ieder najaar de gelijknamige campagne, inclusief bijbehorende cd-box met de belangrijkste klassieke cd-releases van het najaar. Dit jubileumjaar wordt de campagne extra feestelijk uitgedragen aan alle muziekliefhebbers in Nederland.

Gratis kaarten reserveren
De entree voor deze avond is gratis. De gratis kaarten zijn alleen op reservering verkrijgbaar: [email protected] onder vermelding van naam en het gewenste aantal kaartjes.

Aanvang programma: 19.30 uur.

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden