Sfeerverslag Mega Piraten Festijn Noordbroek

Stef Ekkel en René Karst.
Stef Ekkel en René Karst.
Foto: © Martin Groenenstijn

Zo’n achtduizend bezoekers genoten zaterdagavond van de tweede editie van het Mega Piraten Festijn in Noordbroek. Volgens organisator Eddie Mensink iets meer dan vorig jaar. Hij is dan ook dik tevreden.

De organisatie kreeg een week van tevoren te horen dat de N33 dicht ging. Hierop werden extra omleidingen geregeld en de artiesten kregen allen een kaart met de route. Er waren geen grote problemen en de ging om 23.00 uur ’s avonds weer open.

Jan Keizer en Anny Schilder namen afscheid van het publiek. Het duo zet er binnenkort een punt achter. Anny gaat solo verder, Jan wil muzikaal achter de schermen actief blijven, maar stopt met optreden. Presentator Willie Oosterhuis plaagt Jan een beetje. “Beloof me dat je volgend jaar niet meedoet aan The Voice Senior. Dan zijn we nog niet van je af.”

Melissa Smilda is daarna aan de beurt. De Drentse jongedame zingt haar nieuwe single ‘Ik wil dat jij meteen ook gaat’. En hoewel het liedje nieuw is, krijgt ze de handen op elkaar. Mart Hoogkamer laat vervolgens zien en horen waarom hij alom gezien wordt als een groot talent. ‘Lekker Leven’ is natuurlijk een grote hit en zorgt voor duizenden mee-zwaaiende handen en met ‘De glimlach van een kind’ van Willy Alberti maakt hij het meezingfeestje compleet.

Polonaises

Maar daarna ontploft de tent volledig als René Karst opkomt en zijn ‘Atje voor de sfeer’ inzet. Het hele publiek deint mee, vuisten gaan omhoog. Het lied is de afgelopen maanden een fenomeen geworden. Overal in den lande brullen volle tenten mee. En Noordbroek is geen uitzondering. Daarna volgt ‘Supergave tijd’, nog zo’n hit. En aan het treintje hits komt geen einde, want daarna krijgt René versterking van Stef Ekkel. ‘Liever te dik in de kist’, zorgt voor polonaises. René verlaat vervolgens het podium en Stef zet zijn kroegklassieker ‘De Woonboot’ in. Overal zien we lachende gezichten en vreugde. Dat verandert niet als Stef afsluit met een stampende versie van ‘Waarheen, waarvoor’.

Familiefestijn

Frans Bauer is zich ondertussen mentaal aan het voorbereiden op zijn show. “Het podium is m’n huis”, stelt Frans Bauer. Over een kwartiertje moet hij op bij het Mega Piraten Festijn in Noordbroek. “Optreden is m’n hobby. Het Mega Piraten Festijn is een weerspiegeling van het Nederlandstalige publiek. Het is jong en oud, gezinnen, groepjes jongens van een jaar of zestien, maar ook oma en de plaatselijke dokter. Het is een echt familiefestijn voor de hele bevolking. En dat maakt het hier zo leuk!”

En dan is het showtime voor Frans. Als hij het podium betreedt, stijgt er een enorm gejuich op. Frans is van het volk. En dat weet hij. Tijdens zijn ‘Als sterren aan de hemel staan’ loopt hij van het podium af en komt hij naar de barriërs. Mobieltjes gaan omhoog. Grote ogen bij verraste fans. Frans staat tussen zijn mensen, in zijn huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen