Programma Groninger Museumnacht bekend

Foto: Archief De Redactie

De jaarlijkse Groninger Museumnacht vindt zaterdag 7 september plaats. Het programma voor de derde Groninger Museumnacht is bekend.

De vijf Groninger musea – GRID Grafisch Museum, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Storyworld met een pop-uplocatie aan het Hereplein, Universiteitsmuseum en het Groninger Museum zijn zaterdag te bezoeken voor vijf euro tot na middernacht. Tijdens de Groninger Museumnacht is een gevarieerde avond vol muziek, talkshows, workshops en optredens te beleven.

Van funky hiphop van Het Gezelschap tot nostalgisch gamen op old-school spelcomputers tot improvisatiecomedy. Van een spoedcursus Gronings voor beginners tot rustgevende Bier Yoga georganiseerd door Cultureel Studentencentrum USVA.

Bovendien biedt de Museumnacht de mogelijkheid voor een nachtelijk bezoek aan een van de tentoonstellingen. Bezoek bijvoorbeeld de interactieve tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence of bekijk De Bosatlas: De kunst van het weglaten.

Vijf musea

  • In het Groninger Museum zijn tentoonstellingen, een talkshow, muziek, silent disco, workshops, meezingcafé, dans en nog veel meer.
  • Bij GRID Grafisch Museum kan men een wereldreis maken, van Bosatlas tot Klezmer muziek.
  • In het pop-up museum Storyworld kunnen belangstellenden alvast een kijkje nemen. Van deelnemen aan verschillende workshops tot gamen of een eigen stripbutton maken.
  • Bij de Universiteitsmuseum kan meegedaan worden aan Bier Yoga, is er muziek en staat een lezing van Joos Ockels, de weduwe van Wubbo Ockels op het programma. Ook de winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival improviseert er op los deze avond.
  • Het Noordelijk Scheepvaartmuseum biedt onder andere een mini-college, een ligconcert, Spoken word, zijn historische personages uit de geschiedenis van Stad en Ommeland te ontmoeten en is een spoedcursus Gronings voor beginners te volgen.

Tickets

Tickets voor de Groninger Museumnacht kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar op tickets.groningermuseum.nl. Het online ticket kan vanaf 5 september bij de kassa’s van de deelnemende musea (met uitzondering van Storyworld) worden ingewisseld voor een polsbandje. Deze geeft tijdens de Museumnacht op 7 september van 19.00 tot 01.00 uur toegang tot alle locaties. Het polsbandje geeft daarna bovendien recht op één herhalingsbezoek aan een van de 5 deelnemende musea.

Kijk voor het volledige programma en alle locaties op groningermuseumnacht.nl.

Reacties

0