‘Schnitger Meets…’ trekt duizenden bezoekers

Het slotconcert van 'Schnitger Meets...' trok vierhonderd bezoekers.
Foto: Groningen Orgelzomer

Het tiendaagse muziekfestival ‘Schnitger meets…’ trok in totaal ruim 3.200 mensen. Het evenement werd woensdagavond 7 augustus afgesloten met een concert van de organisten Pavel Černý uit Praag en Tobias Willi uit Zürich in de Martinikerk. Dit concert werd door bijna vierhonderd mensen bezocht.

‘Schnitger Meets…’ was tien dagen van internationale Masterclasses, orgelexcursies naar de historische orgels in Groningen Stad en Ommeland en talrijke concerten. Het festival was de start van ‘Orgelzomer Groningen 2019’: drie maanden van evenementen rondom het orgel bedoeld voor een breed publiek. Tijdens Schnitger Meets…. zaten de kerken helemaal vol.

Arp Schnitger

Orgelzomer 2019 wordt georganiseerd omdat het dit jaar driehonderd jaar geleden is dat de Duits-Groningse orgelbouwer Arp Schnitger, de Stradivarius onder de orgelbouwers, stierf. Zijn instrumenten – waarvan hij een groot aantal in Groningen bouwde – hebben zo’n prachtige, karakteristieke klank en zijn ook ambachtelijk gezien van zo’n bijzondere kwaliteit, dat orgelliefhebbers van heinde en verre naar de ‘Orgeltuin van Europa’ komen om ze te horen en te zien.

Orgelzomer Groningen 2019

Initiatiefnemers zijn de stichtingen Groningen Orgelland, Groningen Orgelstad en Erfgoedpartners. Zij wilden voor eens en voor altijd aan het Groningse publiek duidelijk maken wat een unieke schat aan cultureel erfgoed de regio bezit met deze orgels.

Op het programma van Orgelzomer Groningen 2019 staan nog bijzondere voorstellingen rondom het Groninger orgel, met onder andere de regionale concertserie ‘Het Mooiste van 2 Werelden’ en eindigend met het jaarlijkse Schnitger Festival in oktober.

De Orgelzomer Groningen 2019 duurt nog tot 20 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets op www.orgelzomer.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden