Aangrijpend bewegingstheater over geheugenverlies in de Stadsschouwburg

Foto: © Maarten van den Abeele

Aangrijpend bewegingstheater over geheugenverlies komt naar de Stadsschouwburg in Groningen. Maandag 30 september komt de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek met haar alom geprezen dansvoorstelling ‘Blueprint on Memory’ naar Groningen.

Met deze dansvoorstelling vraagt ze aandacht voor het effect van geheugenverlies. ‘Want als onze herinneringen ons maken wie we zijn, wie zijn we dan nog als er hiaten vallen?’

Blueprint on Memory

De door dementie overleden moeder van Van den Broek vormde de eerste aanzet voor deze voorstelling over geheugenverlies en de teloorgang van identiteit. De performers op het toneel tonen desoriëntatie en verwarring, ongecoördineerde bewegingen en verlies van herkenning.

Video, beweging, muziek, tekst en emoties lopen door elkaar en worden één. Blueprint on Memory is een zoektocht naar patronen in de chaos, terwijl gelijktijdig de mogelijkheid om de herinnering te behouden vervliegt.

“In Blueprint on Memory proberen we een blauwdruk te schetsen van het geheugen. Hoe werkt het? Wat gebeurt er als dat geheugen steeds minder wordt? Wat voor effect heeft dat op wie je bent als mens? Maar ik wil met deze Blueprint on Memory ook aandacht vragen voor het verdriet, de machteloosheid, de boosheid en al die tegenstrijdige gevoelens waar je als mantelzorger mee moet zien te dealen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een worsteling is,” aldus Ann Van den Broek.

Ann Van den Broek

Danser en choreografe Ann Van den Broek danste onder meer bij Galili Dance. Met haar eigen dansgezelschap WArd/waRD maakt ze eigenzinnige en beklijvende voorstellingen met de mens en zijn emoties als vertrekpunt die de grenzen tussen verschillende kunstdisciplines overschrijden.

Voorafgaand aan de voorstelling is een inleiding om 19.15 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden