Live planetarium show: Maanlanding 50 jaar!

De eerste man op de maan.
Foto: NASA

Het is zaterdag 20 juli 50 jaar geleden dat de eerste mens zijn voetstappen zette op de maan.

Op zaterdagmiddag zijn jong en oud welkom voor een reis naar de Maan in DOTliveplanetarium, om de maanlandingen van 50 jaar geleden te herdenken.

In een live planetarium show reis je mee naar de tijd van de Apollo missies, vanaf de Aarde naar de maan en gaan bezoekers in de 20 meter koepel van DOT op een virtuele reis naar de Maan. Aanvullend is er een kleine expositie over de verkenning van de Maan. Ook wordt vooruit gekeken naar de toekomst van de ruimtevaart.

Apollo 11 missie

De Apollo 11 missie begon op 16 juli 1969 met de lancering van de machtige Saturnus V raket. Na een reis van drie dagen arriveerde de bemanning, Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins, bij de Maan. Met de Eagle maanlander daalden Armstrong en Aldrin af naar de Maan, waar Armstrong op 20 juli zijn verkenning begon met de beroemde uitspraak “One small step for (a) man, one giant leap for mankind”.

Er zijn ’s middags planetarium shows voor kinderen en voor volwassenen. De toegang is gratis.

Locatie

DOT, Vrydemalaan 2 in Groningen.

Dit evenement wordt verzorgd door DOTliveplanetarium van de Rijksuniversiteit Groningen (Kapteyn Instituut en CIT) en SRON Netherlands Institute for Space Research, in samenwerking met DOT en het Universiteitsmuseum.

Voor meer informatie: www.rug.nl/sterrenwacht

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden