Weekendtips voor Groningen #27

Foto: Archief De Redactie

Van Culinaire Verleiding tot Streekproductenmarkt, Beachvolleybal en New Attraction Block Jam tot Rozenfestival en ‘ommetje door de weilanden’. Kijk hieronder voor een overzicht.

Foodtruckfestival De Culinaire Verleiding

Het Noorderplantsoen verandert dit weekend in één groot pop-up restaurant met foodtrucks en verschillende optredens van bands, dj’s en stand-up comedians. Tijdens het culinaire event verschillende keukens en food trucks hun specialiteiten met lekkere hapjes, van fingerfood tot streetfood en andere lekkernijen.

Behalve lekker eten kunnen bezoekers meedoen aan verschillende (culinaire) workshops, er is muziek en ook vermaak voor de kleintjes.

Tijden

  • Zaterdag 6 juli van 12.00 tot 23.00 uur;
  • Zondag 7 juli van 12.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie: De Culinaire Verleiding

Streekproducten Markt Nienoord in Leek

De eerste zaterdag in juli is de streekproductenmarkt Nienoord te bezoeken plaats op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek.

De markt biedt de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden, zoals ambachtelijk gebakken brood, granen & bakmixen, kruiden, worst, vleeswaren, kaas, jam, chutney, honing, eieren, groenten, fruit en aardbeien. Ook vaste planten en kruiden, wol en handgebreide producten van alpacawol zijn op de markt te vinden. De markt is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

DELA Eredivisie Beach

Dit weekend komt de Nederlandse top Beachvolleybal in actie op de Grote Markt tijdens de DELA Eredivisie Beach. Ook zijn enkele internationale top teams aanwezig. De voorrondes worden zaterdag 6 juli gespeeld en zondag 7 juli zijn de finales. Het centre court ligt op de Grote Markt en veld 2 & 3 bij Bedum Beach. Eredivisie Beach is beide dagen van 9.30 uur tot 18.00 uur.

New Attraction Block Jam op de Vismarkt

Zondag 7 juli vindt de New Attraction Block Jam plaats met ‘urban culture’ en ‘hiphop vibes’ op de Vismarkt. De 4 elementen van hiphop staan centraal: Rap, DJ-ing, Breakdance en Graffiti.

In de middag is er een breakdance battle programma, de World Bboy Classic Holland Qualifier met tussendoor optredens van vele showcase teams. In de avond volgt een muziekprogramma met als headliner Jacin Thrill. Tijdens zowel het dansprogramma als het muziekprogramma draaien (inter)nationale DJ’s. Tijdens het gehele programma is er ook een Graffiti Jam met (inter)nationale writers.

World BBoy Classic Holland Qualifier 2019

In de middag tussen 13.00 uur en 18.00 uur staat de World BBoy Classic Holland Qualifier op het programma. In totaal is er plek voor 40 deelnemende duo’s, die uit stad en (buiten)land komen om met deze battle mee te doen. Juryleden beslissen na elke battle wie er door gaat naar de volgende ronde. World Bboy Classic Holland Qualifier 2019 is de Nationale selectieronde voor de grote internationale finale op 8 september in Eindhoven.

Op het terrein is zowel drinken als eten verkrijgbaar. New Attraction Block Jam is van 13.00 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Rozenfestival

Het Rosarium in Winschoten staat dit weekend in het teken van het Rozenfestival. Het tweedaagse evenement biedt de traditionele Groenmarkt, een Foodplein, Muziekpodium, Cultuurplein en Kidsplein. Op de jaarlijkse Groenmarkt zijn tuinartikelen, planten, tuinmeubelen, tuindecoratie te vinden en zijn tuinarchitecten aanwezig. Op het Foodplein kan men terecht voor lekker eten en op het cultuurplein kunnen bezoekers luisteren naar gedichten van dichters uit de regio en is er muziek als intermezzo tussen de poëzie. Ook worden er Poëzie-workshops aangeboden. Voor kinderen is er kindertheater, kunnen klimmen of spelen op speeltoestellen en een klimwand. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken. Zowel zaterdag als zondag te bezoeken tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Locatie: Parklaan 1 A in Winschoten.

Ommetje door weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep

Onder de noemer een ‘ommetje’ door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep kunnen belangstellenden een korte wandeling maken door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap met vaak schitterende Groningse wolkenpartijen. Een gids van het Groninger Landschap loopt mee. De wandeling is tussen 14.00 uur en 15.30 uur. Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden