Korrewegwijk en De Hoogte nemen Stadsschouwburg over

Foto: Gemeente Groningen

De Wijk De Wereld neemt samen met de wijkbewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte komende week de Stadsschouwburg over.

Op 13, 14 en 15 juni wordt het theater een week lang het huis van de wijkbewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte. Met toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk tot leven.

Bezoekers maken kennis met de verhalen van Sarah, Tjomme, Lies, Johann en vele anderen. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten: Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit.

‘Wie zijn al die mensen, dag in dag uit onderweg op die drukke Korreweg? Waar gaan ze naartoe en waar komen ze thuis? En welke verhalen leven er een stukje verderop achter de mooiste poort van Groningen, de Cortinghpoort, daar in De Hoogte? Waar dromen de spelende kinderen in speeltuin D.I.B. van en welke slaapliedjes zingen hun ouders voor ze als ze naar bed gaan? Van wie is die heerlijke roti in het Floreshuis? En hoe komt die beroemde eierbal van cafetaria Koning toch zo verdraaid lekker?’

Het publiek gaat tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot decor van verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en andere stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk.

Vorig jaar was de eerste en volledig uitverkochte editie van De Wijk De Wereld. Bewoners van Selwerd en Paddepoel namen met veel succes de Stadsschouwburg over.

De voorstellingen van donderdag 13 en vrijdag 14 juni zijn uitverkocht. Zaterdag 15 juni staan twee voorstellingen geprogrammeerd, om 14.30 uur en om 20.15 uur. Kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op dewijkdewereld.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden