Start Meikermis Groningen: Veel attracties op Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt

Foto: Jan Buurma

Groningen staat vanaf vandaag, donderdag 9 mei Meikermis Groningen start donderdag 9 mei. Glimina Chakor geeft het startsein voor elf dagen kermisvertier voor jonge en oud in de binnenstad.

Dit jaar zet de wethouder tijdens de opening een aantal vrijwilligers in het zonnetje, voor al hun werk binnen diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Groningen.

Attracties

Op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt staan maar liefst 65 attracties. Van de razendsnelle Reactor de Booster Maxxx, de Break Dance of de 60 meter hoge zweefmolen en het Reuzenrad op de Vismarkt. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met attracties en lekkernijen van toen te bezoeken.

Speciale acties

Ook zijn er speciale acties, zoals een attentie voor moeders op Moederdag, zondag 12 mei en kinderen kunnen zich gratis laten schminken. Woensdag 15 mei is het opa en oma dag, grootouders krijgen gratis koffie en een plak koek.

Ook kunnen kinderen dan op de foto met de mascottes van FC Groningen, Donar, Lycurgus en kermisknuffel Lucky Loeks.

Woensdagmiddag is Lucky Loeks samen met een aantal kermisondernemers in het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG om mee te doen aan de bingo en om kermisknuffels uit te delen.

Op de kermis geldt een maximale ritprijs. Op de Grote Markt en Vismarkt wordt voor kinderattracties maximaal 2 euro betaald, voor grootvermaak 2,50 euro. Op de Nostalgische kermis is de maximale ritprijs één euro.

De Meikermis is van 9 tot en met 19 mei op de Grote markt, Vismarkt en Ossenmarkt.

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden