Groningen twee dagen in teken van Koningsnacht en Koningsdag

Foto: Jan Buurma

Groningen staat vanaf vandaag twee dagen in het teken van Koningsnacht en Koningsdag.

Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag treden bekende artiesten en dj’s op, van Mooi Wark tot Nielson, van De Liedjesbende tot Luminize en meer.

Het feesten begint deze vrijdagavond met de Koningsnacht.

Koningsnacht – vrijdag 26 april

Naast de optredens kan gedanst worden op het Poeleplein bij ´King’s Dance Square´, een disco en dancefeest. De Ossenmarkt staat voor bluesliefhebbers compleet in het teken van de blues. Ook in het Student Hotel, Huize Maas en Simplon is live muziek.

In het Stadspark is het jaarlijkse Helden van Oranje, het meezingfeest met onder andere onder andere Xander de Buisonjé, Maan, The Partysquad en Jannes te bezoeken. Voor meer informatie: www.deheldenvanoranje.nl/groningen

Koningsdag – zaterdag 27 april

Van 9.00 uur tot 17.00 zijn de vrijmarkten in de binnenstad en in de verschillende wijken te bezoeken. In de Westerhaven is een Kindervrijmarkt speciaal voor en door kinderen te bezoeken van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Van 10.00 tot 12.30 uur is er een kinderprogramma met De Liedjesbende en Kinderdisco met DJ Nick van Putten op de mainstage op de Vismarkt.

Op de Vismarkt is het hoofdpodium van 12.30 uur tot 23.00 uur te bezoeken met optredens van allerlei artiesten zoals Stones Sessions, Luminize, Haas en headliner Nielson.

Op het Poeleplein is vanaf 13.300 uur tot 00.00 uur: King’s Live Square, een gezellig feest met verschillende dj’s en de Unite Top 100 band.

Het Grachtenfestijn is op de Diepenring van 15.45 uur tot 17.00 uur. Een parade van oranje versierde boten vaart over het water rond de binnenstad. De start is bij het Ludinaterras aan de Turfsingel, nabij de Ebbingebrug en eindigt bij de Museum/a-brug/Vissersbrug.

Verder is er in de Zwanestraat een braderie en de Ossenmarkt wordt omgetoverd tot familieplein.

In het Stadspark vindt het Kingsland Festival plaats met verschillende podia en bekende dj’s en artiesten zoals Alesso, Headhunterz, Broederliefde en Lil Kleine en meer. Voor meer informatie: kingslandfestival.nl/groningen

Kijk voor alle informatie: koningsdag.groningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen