Nieuwe herindeling terrein Bevrijdingsfestival Groningen

Foto: Bevrijdingsfestival Groningen

Het terrein voor het Bevrijdingsfestival Groningen krijgt een andere indeling. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

De organisatie heeft hiertoe besloten omdat het festival ieder jaar druk bezocht wordt. De locatie van de Main Stage en Sene Performers Stage op de Drafbaan blijven hetzelfde. De overige podia worden verplaatst naar de Westkant van het park.

Drukke podia zoals Weide Wereld en Dansen bij de Vijver (voorheen Dansen bij de Bus) krijgen meer ruimte om zo de toestroom beter te reguleren.

De Weide Wereld en Kids Area verhuizen samen naar een mooi groot veld vlakbij de Kinderboerderij. Daar is meer ruimte voor de bezoeker die de grote drukte wil vermijden. Podium Noord komt te staan op de parkeerplaats van de Kinderboerderij.

Het Local Heroes podium verhuist binnen het Stadspark; achter de vijver bij het wokrestaurant Ni Hao. Het voordeel hiervan is dat dit terrein zonniger is. Aan de andere kant van deze vijver komt ‘Dansen bij de Vijver’, wat voorheen Dansen bij de Bus was.

De organisatie hoopt hierdoor dat de de (geluids)-overlast voor buurtbewoners zal afnemen. Een andere reden om de inrichting te wijzigen is de erg drukke Concourslaan noordzijde. Door de nieuwe indeling is het voor het publiek logischer om gebruik te maken van de ingang bij de woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza. Die ontlasten de drukke entree over de Concourslaan.

Deze maatregelen zijn er ook voor bedoeld om de drukte en de rijen voor de bezoekers minder groot te maken, net zoals de invoering van PIN only, waardoor bezoekers overal met hun pinpas kunnen betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen