Nederlandse Blazers Ensemble naar SPOT/De Oosterpoort

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt 'Bach & Soefi'.
Foto: © Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) komt woensdag 8 mei met de voorstelling ‘Bach & Soefi’ naar Spot/De Oosterpoort in Groningen.

Bach en Soefi

In Bach & Soefi combineren de blazers traditionele Iraanse muziek en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach in één voorstelling. Het programma is met medewerking van de Iraanse tärspeler Ali Ghamsari, de Nederlands theorbe-virtuoos David Mackor, de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington, de Iraanse zangeres Haleh Seyfizadeh en natuurlijk het voltallige blazersensemble.

De verbindende muziek is van de hand van componist Mathilde Wantenaar, die zich onderscheidde tijdens de compositiewedstrijden van het NBE door diepgang en engagement.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling verzorgt Saskia Törnqvist een inleiding om 19.00 uur. Om 19.45 is er een voorprogramma door jongNBE Noord (gratis toegankelijk op vertoon van entreebewijs). Bekijk hier de trailer.

Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden