Uittips zondag 13 september

Foto: Jan Buurma

Deze dag brengt een wielrenner toertocht, veel bootjes, muziek en nog zo veel meer.

TKP Tocht van Groningen
Vanaf de start- en finish locatie Vismarkt in Groningen kunnen wielrenners een toertocht maken van 75 km, 110 km of 150 km door stad en de Groninger Ommelanden!

De route bestaat uit het karakteristieke open landschap, pittoreske dorpjes plaatsen in de provincie en uiteindelijk komt iedereen weer uit bij de stad Groningen waar een eindsprint getrokken kan worden naar de finish op de Vismarkt. Na de tocht kan genoten worden van het eten uit één van de Foodtrucks en het entertainmentprogramma.

Deze dag kan nog ingeschreven worden vanaf 8.00 uur op de Vismarkt.

Voor meer informatie: tochtvangroningen.nl

Open dag Boerderijum in Groningen
Deze zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur houdt NDE Groningen open huis in de Boerderijum in Groningen.

Bij het Klein Natuurmuseum ligt de focus op spinnen. Hierbij wordt volop informatie over spinnen gegeven.

Verder staat de fietsexcursie ‘Op zoek naar voedsel’ op het programma om 10.30 uur en om 14.30 uur onder leiding van Wijknatuurgidsen.

Vertrekpunt is de Boerderijum.

ReitdiepPop
Vandaag is de tweede dag van het ReitdiepPop van 11:00 uur tot 21:00 uur met een uitgebreide braderie en een bomvol muziekprogramma met een keur aan artiesten.

’s Middags is de BOLS Nederlands Kampioenschap Flairbartentding op ReitdiepPOP gehouden om 16.00 uur.

Verder eindigt dit jaar het Grachtenfestijn met haar versierde botenparade op zondagmiddag in de jachthaven Reitdiep.
Voor meer informatie: reitdieppop.nl

Grachtenfestijn
Honderd kleurrijke bootjes op de Groninger diepenring, een feest op en rondom het water van 13.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. De route eindigt bij ReitdiepPop.

Aansluitend de Floating Paradise, het nieuwe onderdeel waar iedereen met een rubberen bootje kan meedobberen over de Hoge- en de Lage der Aa met verschillende zangkoren en gezelligheid op de terrassen.

Zienemaan & Sterren Filmfestival
Vandaag is de derde en laatste dag van het Filmfestival dat vijf jaar bestaat op het Suikerunieterrein met de film “Der Bunker” op het programma.

Vanaf 17:00 uur met diverse foodtrucks en een openluchtexpositie, voorfilmpjes en nog veel meer. De film start om 21.00 uur.
De enige echte openluchtbioscoop van Groningen viert zijn vijfde verjaardag tijdens het tweede weekend van september.

Foto-expositie Mijn Werkman
Van 10 september 2015 tot 10 oktober 2015 presenteert het Groninger Forum op de locatie Oude Boteringestraat een foto-expositie Mijn Werkman.

De expositie bestaat uit een 18-tal portretten van cursisten die zijn vereeuwigd met hun favoriete Werkman-kunstwerk en daarmee uitleggen waarom zij voor dit werk kozen. Deze persoonlijke portretten rond werk van H.N. Werkman zijn in het kader van De Week van de Alfabetisering.
Voor meer informatie: groningerforum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden