De Grachtenparade leeft!

Foto: Grachtenfestijn Groningen

Gezelligheid op de diepenring tijdens de 3e editie ‘Grachtenparade NazomerCarnaval’ aanstaande zondagmiddag vanaf 13.00 uur georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn.

Er zullen naar verwachting honderd kleurrijke bootjes te zien zijn op de Groninger Diepenring en muziek van verscheidene zangkoren langs de route en open terrassen. Samen met side events als Floating Paradise én ReitdiepPop belooft het een feestje te worden op en rondom het water van Groningen en Reitdiephaven.

De Grachtenparade NazomerCarnaval vindt plaats komende zondag 13 september vanaf 13:00 uur tot 15.30 uur op de Hoge- en Lage der A. Het startsein geeft de DJ met een luide scheepshoorn en muziek.

KijkopNoorderland-Latinnet-Grachtenfestijn-Progress-Event-Cafe-de-Toeter- 14-9-2014 14-20-40

De stoet met boten vaart richting de Noorderhaven en zal een ronde Diepenring varen. In de Oosterhaven zal eerst een stukje het Eemskanaal worden ingevaren tot aan EMG Faktors/Brandweer Groningen. Vanaf dit punt keert de stoet richting de stad en zullen de hogere boten (hoger dan 1,60m) aansluiten richting het Verbindingskanaal.

De oude Groninger koftjalk ‘De Tromp’ zal de sluitpost van de Grachtenparade vormen vanaf het Eemskanaal, Verbindingskanaal, over de A én richting Reitdiephaven.
Zangkoor VET laat hun repertoire horen Aan boord van ‘De Tromp’.

Rond half 3 komt de stoet aan op de Hoge- en Lage der A en kunnen de eerste deelnemers van Floating Paradise (side-event vanaf 15:30u) en bezoekers de stoet uitzwaaien richting de eindlocatie.

Floating Paradise
Floating Paradise is het nieuwe onderdeel van het Grachtenfestijn Groningen. Iedereen met een rubberen bootje kan meedobberen over de A op de Diepenring van Groningen, nadat de gemotoriseerde boten van de Grachtenparade voorbij zijn gevaren.

Zangkoren en programmering
Langs de route zijn een aantal zangkoren die hun popliederen ten gehore zullen brengen aan bezoekers en deelnemers van de Grachtenparade. De koren zullen te zien en te horen zijn bij de Ebbingebrug vanaf 13:00 uur, Poelebrug/Schuitendiep vanaf 13.00 uur, EMG Faktorsvanaf 13:30 uur op koftjalk De Tromp én aan de steiger van Rondvaartbedrijf Kool vamaf 13:30 uur. Op de eindlocatie ReitdiepPop zal naast live muziek én een braderie vanaf 16:00 uur het BOLS NK Flairbartending te zien zijn.

Waar kan ik het beste kijken?
Uitstekende locaties om de Grachtenparade te bekijken zijn het Ludina terras aan de Turfsingel (zangkoor Zingen & Zo, Eelsk en Jong van Hart), de terrassen aan het Schuitendiep (zangkoor BSUR), het terras van Café Peter Pan (met DJ), Hoge- en Lage der A én natuurlijk de verschillende bruggen rondom de Diepenring.

BOLS NK Flairbartending tijdens ReitdiepPop
Bij de eindlocatie ‘Reitdiephaven’ is van alles te doen voor zowel de binnenvarende deelnemers als de bezoekers. Op 13 september (en ook al op 12 september) kan Groningen en omgeving kennismaken met een nieuw festival, voor jong en oud: ReitdiepPop. Bezoekers kunnen in Reitdiephaven gratis genieten van achttien veelbelovende, vaak lokale bands en artiesten, met op de achtergrond de kleurrijke pierwoningen.

ReitdiepPop organiseert samen met Stichting Grachtenfestijn het BOLS NK Flairbartending tijdens het evenement vanaf 16:00 uur in de Reitdiephaven. Het belooft een grootse wedstrijd te worden met de allerbeste flairbartenders.

De opdracht is met opzwepende muziek zo mooi en ingewikkeld mogelijk met flessen drank gooien en er ook nog eens een heerlijke cocktail uit weten te persen. De winnaar wint naast een leuk geldbedrag ook het felbegeerde ticket naar het wereldkampioenschap in Tokio! De allereerste editie was al in 2005 in Groningen. Nu na 10 jaar is het terug in het hoge Noorden.

Rondvaartbedrijf Kool biedt geïnteresseerden die niet beschikken over een eigen vaartuig toch de mogelijkheid om mee te varen in de parade met het ‘Rondje Groot Groningen’. Voor slechts €12,50 vaart u mee op de ‘Ommelaander’. Ook de muziek aan boord is verzorgd met live muziek van een accordeonist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected].

Volledig route Grachtenparade 2015
Start Hoge- en Lage der A (13:00uur) – Vissersbrug (13:00u) – Kijk in ’t Jatbrug (13:05u) – Ebbingebrug (13:15u) – Maagdenbrug (13:20u) – St. Jansbrug (13:25u) – Poelebrug (13:30u) – Steentilbrug (13:35u) – Start EMG Faktors/Kromme Jat (13:45u) – Oude Winschoterdiep/Trompbrug (14:05u) – Oosterbrug (14:10u) – Herebrug (14:15u) – Werkmanbrug (14:20u) – Emmabrug (14:25u) – Museumbrug (14:30u) – A-brug (14:35u) – Plantsoenbrug (14:45u) – Herman Colleniusbrug/watertoren (14:55u) – Pleiadenbrug (15:20u) – Einde Reitdiephaven/ReitdiepPop (15:30u).

Voor meer informatie en het complete programma: www.grachtenfestijn.nl of facebook.com/grachtenfestijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden