Eerste namen Bevrijdingsfestival: Tom Walker, Thomas Azier, Omar Souleyman en meer

Foto: Archief De Redactie

Het Bevrijdingsfestival heeft vrijdag de eerste namen bekendgemaakt. Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D’Afrique, $hirak, Jirri11 en Young Ellens zijn te zien op 5 mei in het Stadspark.

Tom Walker brak in 2018 door met de hit ‘Leave a light on’. Het nummer stond in 17 landen op nummer 1. Naast zijn eigen shows stond de zanger in het voorprogramma van George Ezra en The Script en speelde op meer dan 40 festivals in Europa. Op 1 maart komt zijn debuutalbum ‘What A Time To Be Alive’ uit.

$hirak kennen we als een van de populairste hiphop producers. Zijn eerste hit was in 2015 met ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex. Hij won in datzelfde jaar zowel de Popprijs als een Edison voor het beste album van het jaar met hiphopcollectief New Wave.

Omar Souleyman sloot in 2018 het festival Noorderzon af op het DOK.

Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd met ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Daarnaast zijn er deze dag allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’.

Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het vfonds, de Gemeente Groningen en Provincie Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen