Uittips voor het weekend

Foto: CC0/Publiek Domein

Dit weekend zijn er verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan. Van IFFR in Groningen tot modelspoorbeurs, Kinder Open Huis, een mooie wandeling of naar de Doggy Run, het zijn een aantal mogelijkheden.

IFFR in Groningen – Groninger Forum

Ook dit weekend is het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen te bezoeken. Films kunnen emoties opwekken, zoals lachen, huilen of spanning brengen, daarom heeft het festival dit jaar het thema ‘Feel’. De prijsuitreiking van de Beste Groninger Film, dat voor de vijfde maal wordt gehouden, vindt zaterdagavond plaats. De verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmcultuur te stimuleren en te steunen.

Op zondag, de laatste avond van het festival wordt traditioneel een verrassingsfilm vertoond. Deze film wordt kort ingeleid. Kijk voor de complete timetable met alle films en meer informatie: groningerforum.nl/IFFR.

Modelspoorbeurs Groningen XL

In Hanze Plaza Groningen staat zaterdag op nieuw een grote modelspoorbeurs op het programma. Liefhebbers van modelspoor en bijbehorende techniek kunnen van 10.00 uur tot 15.00 uur terecht op deze beurs. Treinen, wagons, modelauto’s (1:87 en 1:160), figuren, scenery, verf, lijmen, gereedschap, elektronica, spullen voor landschapsbouw en bouwdozen kunnen terecht op deze beurs, georganiseerd door Modelspoorclub Railrunners. Locatie: Hanze Plaza aan de Protonstraat 16 in Groningen. Kijk voor meer informatie: modelspoorbeursgroningen.nl

Kinder Open Huis bij EdanZ

Stichting Edanz organiseert zaterdag een Kinder Open Huis, dat geheel in het teken van het kind en de verzorgers staat. Op deze feestelijke dag wordt het nieuwe aanbod van ouder&kind activiteiten gepresenteerd en zijn er verschillende workshops voor verschillende leeftijden.

Er is een mini markt met leuke spulletjes en informatie over de workshops en activiteiten. Ook zijn er inspirerende lezingen voor ouders en opvoeders. Verder kunnen de kinderen knutselen en het is mogelijk om pindakettingen te maken voor de vogels. Het open huis is te bezoeken van 10.00 uur en 16.00 uur. Lees ook: Kinder Open Huis bij Edanz. Voor meer informatie: www.edanz.nl/kinderopenhuis

Streekproductenmarkt Nienoord

Vandaag is de Streekdproductenmarkt Nienoord te bezoeken. Streekproducten van jam, honing, brood en eieren tot kruiden, worst, groenten, aardappelen en fruit of en meer is verkrijgbaar op deze markt.

Zaterdag is ook te zien hoe de eerste schapen geschoren worden. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur op Landgoedboerderij Oosterheerdt, Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: Kijk voor meer informatie: streekproductenmarktnienoord.nl

“Ommetje” door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep

Zondag kan een ‘ommetje door de weilanden rond het Bezoekerscentrum Reitdiep gemaakt worden. Het is een korte wandeling door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap, waarbij een gids van het Groninger Landschap meeloopt. De wandeling is van 14.00 uur tot 15.30 uur. De wandeling kan iedere eerste zondag van de maand gemaakt worden. Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen. Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Doggy Run

Het nieuwe evenement Doggy Run vindt zondag plaatsvinden in Groningen. Dit is een evenement waarbij je samen met je hond een route van 4 kilometer aflegt. Het evenement vindt plaats in het Stadspark Groningen van 12.00 uur tot 15.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen