Uittips voor zaterdag 19 januari

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Bouwwebcam.nl|

Van muziek tot Mahjong, streekmarkt of motoren. De stad staat in het teken van Eurosonic/Noorderslag, maar er zijn ook andere uitjes. Hieronder een aantal tips.

Eurosonic Noorderslag

Vandaag is alweer de laatste dag van de 33ste editie van Eurosonic Noorderslag. Veel Europese acts lieten de afgelopen dagen hun talenten al zien op het grootste showcasefestival van Europa.

Voor bezoekers die geen ticket hebben zijn er veel gratis mogelijkheden, zoals Eurosonic Air op de Grote Markt met onder andere om 14.00 uur het optreden van Inge van Calkar, om 15.15 uur Blackbird en om 16.30 uur Douwe Bob. Eurosonic Air is gratis toegankelijk. Kijk voor het hele programma en meer informatie: esns.nl

EPEX postermarkt en tentoonstelling – GRID Grafisch Museum

Tijdens Eurosonic/Noorderslag is The European Poster Explosion (EPEX), een initiatief van The VERA Artdivision en GRiD, een grote posterverkoop te bezoeken bij GRID Grafisch Museum. Meer dan 70 Europese tekenaars, grafisch ontwerpers en designers staan met hun posters op de markt. Alle platen zijn ontworpen om concerten van artiesten aan te kondigen. EPEX is te bezoeken vanaf 12.00 uur. De entree is gratis. Locatie: GRID Grafisch Museum, Sint Jansstraat 2 in Groningen.

Mahjong-toernooi in De Harmonie in Groningen

In sociƫteit de Harmonie in Groningen wordt zaterdag vanaf 11 uur een Mahjong toernooi gehouden. Mahjong is een uit China afkomstig gezelschapsspel met 144 speciale stenen. Het doel is om belangstellenden nader te laten kennismaken met dit spel dat in China door bijna elke volwassene wordt gespeeld.

Streekmarkt Verhildersum Leens

Vandaag is de Streekmarkt Verhildersum van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken. Van brood tot boerenkaas, honing, groente en vlees, maar ook spliterwten voor de erwtensoep of boerenkool, spek en worst, het is te vinden op de streekmarkt.

Noordelijke Motorbeurs Expo Assen

De 24e editie van de Noordelijke Motorbeurs is te bezoeken. De beurs staat compleet in het teken van motorrijden. Er zijn nieuwe en oude motoren te koop, maar ook kleding, rijopleidingen, accessoires, verzekeringen, gehoorbescherming en gereedschappen. Ook belangenverenigingen en andere organisaties zijn aanwezig op de beurs. Lees ook: De Noordelijke Motorbeurs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen