Alan Parsons Live Project naar De Oosterpoort

Alan Parsons.
Alan Parsons.
Foto: De Oosterpoort

Componist, muzikant en producer Alan Parsons staat zaterdag 4 mei met het Alan Parsons Live Project in De Oosterpoort.

Muziek icoon Alan Parsons leverde bijdragen aan albums van onder andere The Beatles en Pink Floyd en werd elf keer genomineerd voor een Grammy.

Vernieuwend

De Brit Alan Parsons zette in 1969 zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdragen aan het baanbrekende Beatles-album Abbey Road. Hij werkte als engineer aan de Pink Floyd platen Atom Heart Mother en Dark Side of the Moon, werk dat de boeken is ingegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel.

En daar houdt het niet mee op. Ook illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies staan op de producerspalmares van Parsons.

Alan Parsons Live Project

Met Alan Parsons Live Project bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit met als eerste Tales of Mystery and Imagination. Elk album van het Alan Parsons Live Project is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Met Alan Parsons Live Project is Alan Parsons verantwoordelijk voor de hits Don’t Answer Me, Eye In The Sky en Old And Wise.

De aanvang is om 21.00 uur. Kaarten (à 63,50 euro) zijn vanaf vandaag, vrijdag 18 januari verkrijgbaar.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen