Clash Festival presenteert eerste namen

Nick Verstand
Nick Verstand
Foto: © Esper

Clash XXL heeft de eerste namen bevestigd voor de XXL-editie op zaterdag 6 en zondag 7 april in Grand Theatre, VERA en OOST.

Dit zijn Ammar808, Matteo Myderwyk, Yu Oda + Kamerorkest van het Noorden, Nick Verstand, Philip Vermeulen, Surma en Poetic Disaster Club spelen op één van de drie festivallocaties in en rond de Oosterstraat.

Clash presenteert een programma vol (beeldende) kunst en muziek op zaterdag 6 april en een verdiepend contextprogramma op zondag 7 april.

Wat is Clash?

Clash is een festival waarbij het publiek onderdeel is van een vervreemdende botsing tussen elektronische (live) muziek en hedendaagse kunst. Clash onderzoekt conventies van festivals en exposities door eigentijdse kunst en elektronisch georiënteerde muziek op een unieke manier bij elkaar te brengen.

In 2011 was de voorlopig laatste editie van het evenement in de Oosterpoort. Op 6 en 7 april 2018 is de Oosterstraat in Groningen (Grand Theatre, OOST en VERA) het toneel voor de eerste grote festivaleditie van Clash onder een nieuwe organisatie.

Eerste programmanamen Clash XXL

  • Ammar 808 (TN) – Ontsnap aan de realiteit met catchy Arabische riffs van traditionele instrumenten en een genadeloze 808 kickdrum. Ammar komt in volledige bandopstelling naar Clash, aangevuld met de hypnotiserende beelden van VJ Sia Rosenberg.
  • Matteo Myderwyk (NL) – De man met gouden handen en een mysterieuze kalmheid: piano-pionier Matteo Myderwyk. Voor Clash XXL neemt hij een arsenaal synths mee om de nacht in te luiden met een unieke synth set waarin hij ons meeneemt langs de randen van ambient, electro en minimal.
  • Yu Oda + Kamerorkest van het Noorden & Hannes Andersson (JP/NL) – Yu Oda maakt techno met klassieke instrumenten. Samen met het Kamerorkest van het Noorden speelt hij ‘The Chord Pulse’, een nieuwe compositie die hij maakte voor Soundsofmusic en Clash. Videokunstenaar Hannes Andersson biedt een extra dimensie met op science fiction geïnspireerde visuals.
  • Nick Verstand (NL) – Installatiekunstenaar Nick Verstand brengt je: Aether en Esper. In zijn werk onderzoekt Verstand hoe hij emotionele ervaringen kan vertalen in live performances en audiovisuele installaties. Terwijl hij in Esper een ambient soundscape met optische illusies combineert creëert hij met Aether een omgeving van natuurgeluiden en lasermuren.
  • Philip Vermeulen (NL) – Haagse kunstenaar Philip Vermeulen bouwt overweldigende installaties en brengt ons zijn werk Flap Flap. Een enorm pulserend canvas dat hypnotiserende en stroboscopische patronen creëert. Het werk balanceert tussen fysiek en digitaal, tussen angst en plezier en speelt met je perceptie van geluid en beweging.
  • Surma (PT) – De Portugese Surma wordt in één adem genoemd met Björk, Joanna Newson en Portishead. Haar podium puilt uit met versterkers, percussie instrumenten, microfoons, gitaarpedalen en samplepads waarmee ze laag voor laag haar muziek opbouwt.
  • Poetic Disasters Club (NL) – Een interdisciplinaire cast met performers die een liefde delen voor grensopzoekende kunst. De Poetic Disasters Club is het passieproject van Club Guy & Roni. Wat of waar ze ook performen, het is gegarandeerd fris en hard.

Early Bird Ticket

Early Bird Tickets voor zaterdag 6 april à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.clashclashclash.nl. Daar zijn ook combitickets verkrijgbaar voor 6 en 7 april, groepstickets én losse tickets voor alleen de Contextdag op 7 april.

Er is een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar, daarna start de reguliere kaartverkoop.

Partners

Tot nu toe bevestigd: Grand Theatre, VERA, OOST, CBK Groningen, Sign, Jonge Harten, KopjeK, NP3, Noorderlicht, Simplon, Soundsofmusic Festival, Studium Generale, Galerie With Tsjalling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen