Groot WinterCircus Groningen

Foto: Circus RENZ Berlin

Vandaag, vrijdag 21 december is de Première van het Groot Winter Kerstcircus Groningen. Voor de derde keer op rij brengt de authentieke circusfamilie Renz een splinternieuw programma.

Een traditie van Groningen als dé Wintercircusstad van het Noorden is daarmee een feit. De voorstellingen vinden plaats van 21 december tot en met 6 januari, behalve 31 december, om 15.00 uur. Op de zaterdagen 29 december en 5 januari zijn er extra shows om 19.00 uur.

Het Groot Winter Kerstcircus is spectaculairder en groter dan ooit. Het is volgens circus Renz een écht circus met dieren die liefdevol worden verzorgd, zoals onder meer te zien is in de Vrijheid die Friese Paarden in de piste laten zien. Adembenemende schoonheid, naast opwindende luchtacrobatiek, hilarische clowns en huiveringwekkende sensaties.

‘Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,’ aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. ‘Het zit in de genen.’ Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ‘Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.’

Het grand chapiteau – de gastvrije, magistrale circustent – heet iedereen welkom aan de Groninger Bornholmstraat (tegenover Bauhaus) voor een weergaloos circusfeest.

Huiveren, lachen en genieten dankzij een keur aan topartiesten en de liefste, grappigste en mooiste dieren uit circusland.

Een greep uit het nieuwe programma

  • Ringtrapeze en hogeschooldressuur met Madeleine Renz;
  • Sasja Cheban zorgt met het Rad des Doods voor bloedstollende momenten;
  • Laila Renz met het begeesterende trapezewerk;
  • Strapatsen aan de strapaten van Duo Thunder;
  • Diabolotovenaar met niemand minder dan Ezra Veldman, bekend van Holland Got Talent
  • Doldwaze clownerie – paarden, kamelen, honden en nog veel en veel meer.

Voorverkoop

Toegangskaarten zijn op speeldagen van 11.00 tot 12.00 uur en vanaf 60 minuten voor aanvang verkrijgbaar bij de circuskassa. Verder zijn de tickets verkrijgbaar bij Primera Paddepoel, Primera Minke en via www.ticketview.nl/shop/circusrenzberlin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen