WinterWelVaart 2018

Foto: Archief De Redactie

Komend weekend staat Groningen in het teken van de twaalfde editie van WinterWelVaart. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december leggen twintig historische schepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.

Aan boord van de schepen is een uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan de wal is een sfeervolle wintermarkt, een kunstroute en een speciaal kinderprogramma.

Muziek en theater op twintig schepen

In het ruim van de twintig historische charterschepen is een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Ook kan kennisgemaakt worden met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders!

De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen.

Sterrenbeeld Kunstroute en kinderprogramma

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en van een aantal gastexposanten.

Over de kade is een speciale kunstroute.

Kinderprogramma

Er is ook een kinderprogramma aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum tijdens WinterWelVaart. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen, workshops en games.

Tijden WinterWelVaart

Vrijdag 21 december: 12.00-00.00 uur
Zaterdag 22 december: 12.00-00.00 uur
Zondag 23 december: 12.00-18.00 uur

WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: www.WinterWelVaart.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen