Uittips voor zondag 2 december

Foto: De Redactie

Gezelligheid en creativiteit bij de Hand Hobby Creadagen en Kerstfair, Pietenspektakel, schaatsen op de Grote Markt, ‘Helden van Weleer’ bij de thuiswedstrijd FC Groningen – NAC Breda of naar de Kerstmarkt Bourtange, het is allemaal mogelijk vandaag.

Hand Hobby Creadagen

Creatievelingen kunnen hun hart vandaag ophalen bij de laatste dag van de kersteditie van de Hand Hobby Creadagen. Ruim 100 stands met knutselmaterialen, gereedschappen, ideeën opdoen, tchnieken en de laatste trends ontdekken. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. De creatieve beurs is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur Kijk voor alle informatie en het programma: www.handhobbycreadagen.nl

Kerstfair MartiniPlaza

Alvast in de kerststemming komen kan op de gezellige Kerstfair in MartiniPlaza. Decoraties, cadeaus, lekkernijen, bijzondere kerstkoopjes, warme wintermode, winterse wijnen en meer. Te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.kerstfairgroningen.nl

Pietenspektakel

Pieten zetten vandaag de binnenstad op stelten. Overal zijn ze te vinden op straat, in winkels en trakteren op pepernoten. Onder andere Circuspiet, Discopiet en Eenwielpiet zijn in de binnenstad te vinden van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Groningen on Ice

Ook vandaag kan geschaatst worden op de Grote Markt. De grote ijsbaan van zo’n 600 vierkante meter groot is overdekt, zodat er ook met slecht weer geschaatst kan worden. In het horecapaviljoen met uitzicht op de ijsbaan kan men genieten van een (warm) drankje en hapje. Schaatsen kunnen ook gehuurd worden. Kijk voor meer informatie: groningenonice.nl

FC Groningen – NAC Breda

Vandaag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het thuisduel heeft vandaag een feestelijk tintje met de ‘Helden van Weleer’. Oud-spelers en -trainers zijn uitgenodigd en worden in het zonnetje gezet. Willekeurig een aantal namen zijn Rolf Oostinga, Joop Gall, Paul Mason, Berry Powel, Maikel Kieftenbeld, Johan Kappelhof en Erik Nevland.

Tijdens de rust maken ze een ereronde langs de tribunes. De aanvang is om 16.45 uur. Kijk voor alle namen en meer informatie: fcgroningen.nl.

Kerstmarkt Bourtange

Bij de 1e kerstmarkt deze maand in Bourtange is het weer volop genieten van de unieke kerstsfeer in het historische hart van de Vesting Bourtange. Het oude centrum van de vesting wordt elk jaar omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen, verlichte bruggen en toegangswegen.

Naast de grote kerstboom op het marktplein zijn er duizenden lichtjes, artiesten, kindervermaak en heel veel kraampjes verspreid door de vesting met het meest uiteenlopende assortiment. Ook Glühwein en warme chocolademelk zijn te krijgen op de kerstmarkt.

De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen