Openbare repetitie Sneeuwwitje in Stadsschouwburg

Foto: Noord Nederlands Toneel

Een openbare repetitie van ‘Sneeuwitje’ bijwonen is dinsdag 1 september mogelijk in de Stadsschouwburg in Groningen.

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) en Club Guy & Roni presenteren dinsdag 1 september de repetitie om 20.15 uur in de Stadsschouwburg Groningen.

Openbare repetitie
Hoe wordt een theatervoorstelling gemaakt? Het publiek krijgt de mogelijkheid binnen te stappen in de NNT-backstagewereld om te ervaren hoe (op weg naar die uiteindelijke voorstelling) ideeën over tekst, bewerking, spel, decor en muziek in het hele repetitieproces vorm krijgen.

Cunera van Selm, radio- en televisiejournaliste en presentatrice bij RTV Noord, presenteert de avond.

Sneeuwwitje
Iedereen kent Sneeuwwitje als het archetypische sprookje over onschuld en schoonheid tegenover jaloezie. Wat als Sneeuwwitje in onze tijd zou leven?

In de humoristische, absurde theatertaal van Ko van den Bosch wordt Sneeuwwitje wakker in een wereld vol welvaart, waar alles kan, waar alles is. En toch is iedereen er bang, kwaad en ontevreden.

Ook Sneeuwwitje heeft ogenschijnlijk alles mee. Ze is bloedmooi, heeft een ideaal karakter en kan in overvloed leven. Maar juist die overvloed staat haar in de weg om echt te leven. ‘Wat wil ik?’, vraagt ze zichzelf af en met die vraag begint haar verhaal.

Hoofdrollen
In een actuele bewerking en regie van Ko van den Bosch zijn de hoofdrollen voor Charlie-Chan Dagelet als Sneeuwwitje, Tamar van den Dop als de stiefmoeder en Igor Podsiadly als jager. Sneeuwwitje gaat tot en met 10 december op tournee door Nederland en België.

Sneeuwwitje repetitiefoto 1

De openbare repetitie: dinsdag 1 september , 20.15 uur, Stadsschouwburg Groningen
De toegang: € 5,00

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden