ZomerJazzFietsTour door Groningse Reitdiepdal

Foto: de redactie

Zaterdag 29 augustus start de jaarlijkse ZomerJazzFietsTour voor de 29ste aflevering.

De FietsTour biedt vijf fietsroutes door het Groningse Reitdiepdal, waarbij keuze gemaakt kan worden uit 27 intieme jazzconcerten van artiesten uit binnen- en buitenland in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

De vijf fietsroutes zijn:
• de Zwiterserse route;
• ce centrale route;
• de Noordelijke route;
• de westelijke route;
• de oostelijke route.

Tijdens de fietsroutes zijn er punten waarop kan worden overgestapt naar een andere route. Keuzes maken is volgens de organisatie een must, aangezien het onmogelijk is om alle bandjes en muzikanten te zien.

Alle bands spelen twee sets van ongeveer 45 minuten. Het Centrale punt is de tent in Garnwerd, die de hele dag open is voor kaartverkoop, informatie, drinken en eten. Bij eetcafé ’t Woaterbörgje kan men ’s avonds terecht voor een speciaal ZomerJazzFietsBuffet. Om 22.00 uur wordt ZomerJazzFietsTour 2015 feestelijk afgesloten met Black Flower.

Proloog
De ZomerJazzFietsTour kent net als de Tour de France ook een proloog. Dit voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat, vindt vandaag plaats op vrijdag 28 augustus.

De proloog start vanavond om 20.30 uur in het Platformtheater aan het Boterdiep in Groningen. Hier treden de Franse tubaspecialist Michel Godard samen met basklarinettist Steven Kamperman en altviolist Oene van Geel op en Erika Stucky uit Zwitserland.

Om 22.00 uur staat de de internationale hardcore band Kuhn Fu klaar op Podium Zuid op het Noorderzon festival in het Noorderplantsoen.

Voor meer informatie: www.zjft.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden