Culturele werkplaatsen in het kader van het Werkmanjaar in Thesinge

Foto: Google Maps

Van 3 tot en met 20 september speelt Poplart Theatre de voorstelling ‘De Omslag’ in Thesinge. Een nieuw theaterstuk over het leven van kunstenaar H.N. Werkman, verteld vanuit het perspectief van zijn jongste dochter Fie.

In de weekenden voorafgaand aan het theaterstuk worden er diverse culturele werkplaatsen georganiseerd, die  een link hebben met Werkman of met de voorstelling ‘De Omslag’. Vanaf zaterdag 22 en zondag 23 augustus vinden de eerste workshops plaats.

De Culturele werkplaatsen:

 • Fotografie
  Enthousiaste fotografen kunnen, na een korte inleiding, aan de slag met fotograaf Harry Cock, onder meer bekend van de Volkskrant.
 • Kleinstesoepfabriek
  Wie van soep maken houdt, kan onder begeleiding van Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek, zelf soep maken in de keuken van het Trefpunt in Thesinge.
 • Grafische werkplaatsen
  Het Grafisch Centrum uit Groningen organiseert grafische werkplaatsen, waarbij zowel volwassenen als kinderen met hun (groot)ouders, onder leiding van kunstenaar Aldrik Salverda, aan de slag gaan met drukwerk in de geest van H.N. Werkman.
 • Textielkunst
  Textielkunstenaar Rita Berghuis, die de achtergronddoeken voor de theatervoorstelling maakte, gaat samen met haar workshopdeelnemers kussentjes maken waar het publiek op kan zitten tijdens de voorstelling. De workshopdeelnemers kunnen de kussentjes na afloop mee naar huis nemen.

 

 • Schrijfworkshop
  Schrijfster van korte verhalen Sanneke van Hassel leert de deelnemers in haar schrijfworkshop om in één weekend een kort verhaal te schrijven naar aanleiding van een foto.

Informatie en aanmelden:
Alle informatie over de werkplaatsweekenden is te vinden op de website, www.poplart.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.

Lees ook: Poplart start kaartverkoop voor De Omslag

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen